12:05, 2 Mai 2011 publicat în Lifestyle 5 share-uri

Femeile folosesc Facebook-ul ca pe o alta reduta a competitiei pentru atentie. Din pacate, traim intr-o cultura care valorizeaza prea mult trupul si prea putin mintea sau valorile morale, iar aceasta cultura este reflectata si in viata noastra online.

Femeile care isi posteaza fotografii numeroase cu ele insele si care au o multime de prieteni pe Facebook nu sunt doar sociabile sau pur si simplu mandre de pozele lor ci, comportamentul lor releva anumite probleme de auto-stima pe care le au. Ca sa isi constientizeze valoarea, ele au nevoie de permanenta consimtire a celorlalti. De cele mai multe ori este nevoie doar de aprecierea imaginii lor...

Comportamentul nostru online ne tradeaza mai mult decat credem. Nu sunt putine studiile care arata cat de multe lucruri poti afla despre o persoana, doar analizandu-i activitatea pe Internet, fiindca astazi, Internetul a devenit o dominanta forma de comunicare.

Citeste si:
Cum să vindeci și să îmblânzești o minte perfecționistă
Cum să vindeci și să...

Studiul “Contingentele Stimei de sine si comportamentul in retelele de socializare” coordonat de Michael A. Stefanone a fost recent publicat de catre revista “Cyberpsychology, Behavior and Social Networking”. Aceasta cercetare explica comportamentul utilizatoarilor de retele sociale, iar in ceea ce le priveste pe femei, rezultatele cercetarii arata ca acestea adera fara ezitare la o cultura ce pune pret mai ales pe felul in care ele arata. Despre acest aspect am mai dezbatut si in articolul "De ce ne privim prin ochii barbatilor?".

In cazul studiului realizat la Universitatea Buffalo - SUA , au fost intervievati 311 participanti, cu varsta medie de 23,3 ani – 49,8% dintre acestia fiind femei.  Acele femei care isi bazeaza respectul de sine pe felul in care arata au tendinta de a-si face publice foarte multe poze cu ele insele, pe site-urile de socializare, arata studiul.

Citeste si:
Telemunca: 5 sfaturi esențiale pentru work from home 
Telemunca: 5 sfaturi...

“Chiar daca rezultatele cercetarii sociologice sunt stereotipale si probabil usor de prevazut, este extrem de dezamagitor sa vezi ca in anul 2011, atat de multe tinere continua sa isi bazeze valoarea de sine in functie de felul in care arata – in acest caz postand fotografii cu ele insele pe Facebook, ca forma de divertizment. Acest fapt reflecta valoarea distorsionata pe care cultura populara a dat-o felului in care arata femeile”, spune cercetatorul Michael A. Stefanone, profesor in cadrul departamentului de Comunicare de la Universitatea Buffalo.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri