Era un refren celebru al celor de la Depeche Mode - "Try walking in my shoes (Incearca sa mergi cu pantofii mei). Poate ca subliniaza extrem de bine nevoia fiecaruia de empatie si poate, prea putina manifestare a acestui sentiment in mediile in care interactionam, chiar daca in acelasi timp, empatia este des invocata.

"Acela care incearca sa amplifice valenta mesajului pe care il transmite, care intelege elementele implicite si in acelasi timp pe cele ascunse ale frazelor, care intelege metacomunicarea, adica acea parte cu adevarat semnificativa din cadrul mesajului si care este exprimata prin limbajul trupului, poate sa inteleaga cu adavarat pe cel de lanaga el, gratie ascutarii empatice". De aici, deducem ca o comunicare interpesonala eficienta inseamna ca nu trebuie sa ne bazam exclusiv pe ceea ce este spus, ci si pe cum este spus un mesaj.

"Empatia poate fi considerata o forma strategica de comunicare, un fel de radar emotional cu ajutorul caruia putem capta si decodifica semnalele ascunse ale mintii si sufletului, starile cele mai profunde si gandurile cele mai ascunse. Astfel, aceasta capacitate de a empatiza cu celalalt isi asuma dimensiunea unei relatii profunde si autentice, capabila sa provoace un mare grad de intelegere intre oameni, atat in plan personal cat si in plan profesional". Poate ca asumarea si exersarea empatiei este chiar acel instrument ce ne poate ajuta sa transformam aceasta lume intr-una mai buna, mai pozitiva.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste

Avem deci nevoie sa intelegem acest concept si sa lucram cu el, inca de la cele mai personale forma ale comunicarii: iubitii trebuie sa invete poate mai mult empatia, parintii si copiii, prietenii, partenerii de afaceri si colegii de srviciu... Trebuie sa ne dam aceasta permisivitate a intelegerii perspectivei pe care o are celalalt, renuntand la orgolii. Numai asa, am putea sa intelegem cat de nuantata este realitatea.

“In aceste timpuri cand ne devine din ce in ce mai greu sa ne intalnim, sa stam impreuna, sa comunicam, sa schimbam idei si sa ne confruntam, mai ales prin complicitatea internetului care a transformat comunicarea fata in fata, un fel de optional, privilegiind, sms-ul, raporturile umane au devenit din ce in ce mai superficiale, mai efemere si prea putin valorizate. Iar acest aspect se poate observa oriunde – la serviciu, la scoala, in familie, pe strada, in tot universul nostru comunicational, adica in acel spatiu simbolic si infinit, unde reflectia, dialogul, ascultarea si constiinta de sine par sa fi cedat locul superficialitatii, consumismului, conflictului generalizat si degradarii valorilor morale, candva bazate pe o etica clara”, spune Angelo Battista.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Nu putem sa renuntam la empatie, din contra trebuie sa invatam sa descoperim in noi si sa amplificam aceasta abilitate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri