31 Martie 2011 publicat în Lifestyle 21 share-uri

Sapte este unul dintre numerele considerate magice de-a lungul istoriei omenirii care continua sa fascineze si astazi. Haideti sa descoperim impreuna curiozitatile legate de aceasta cifra si sa descoperim daca este sau nu cu adevarat norocoasa.

• 7 este neutru pe scara PH-ului; apa pura are PH-ul 7

• exista 7 stadii ale dezvoltarii umane: embrionul, fatul, sugarul, copilul, adolescentul, adultul, batranul

• marimea capului intra de 7 ori in inaltimea corpului

• dimensiunea ochiului este a 7-a parte din latimea totala a capului

• sunt 7 articulatii ale membrelor superioare

• potrivit studiilor stiintifice, 7 este numarul de ore pe care trebuie sa il doarma un om pe noapte

• in traditia hipocratica, numarul 7 guverneaza bolile corpului uman

• invataturile antice ne spun ca sufletul omului sau eu-l interior are 7 proprietati care sunt influentate de cele 7 planete; focul anima, pamantul ne ajuta sa simtim, apa ne da grai, aerul ne ajuta sa gustam, ceata sa vedem, florile ne dau auzul, iar vantul din sud mirosul; astfel, cele “sapte simturi antice” sunt mirosul, auzul, vederea, gustul, vorbirea, simtul tactil si miscarea

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

• gargaritele au 7 buline negre

• gatul majoritatii mamiferelor este format din 7 oase

• in scrierea limbilor araba si urdu, 7 are forma unui V; in scrierea telugu (ce s-a desprins din brahmi) este scris ca un S, insa invers, iar in gujarat seamana cu un 9 cu codita mai lunga

Cifra sapte include combinatia dintre numerele 3 si 4.

Despre 3 putem povesti la nesfarsit. In toate culturile lumii aceasta reprezinta esenta Divinitatii, a vietii insesi, a sufletului.

Numarul 4 este si el legat de numeroase culturi, in special cand vine vorba de topografie. Nordul, sudul, estul si vestul sunt principalele puncte ce nu numai ca pot fi gasite pe orice harta, dar poarta si diverse calitati ce variaza usor de la o civilizatie la alta:

Est – tinerete/primavara/inceput/zi

Sud – om tanar/fecioara/vara/fertilitate/caldura

Vest – maturitate/adult/toamna/apus/hibernare/introspectie

Nord – batran/intelepciune/iarna/perseverenta/putere/claritate

Zeitatile, animalele totemice, legendele, cantecele… toate componentele unei culturi se invart in jurul celor patru puncte cardinale.

Combinatia dintre 3 si 4 formeaza cifra 7. Ea este norocoasa deoarece combina ceea ce ne umple sufletul atat de bucurie, cat si de intelepciune cu tot ce ne inconjoara pe Pamant.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri