De ce suntem atat de ieftine? Ne vindem asa de ieftin in dragoste, ieftin in societate, ieftin la serviciu, ieftin cu prietenii, ieftin in orice?

Stim ca undeva in lume exista un barbat (cel putin!?) super satul de fitele si de corpul Angelinei si totusi ne injectam cu Botox, pentru ca ulterior sa ne para rau! Constientizam ca pana si Regina Angliei merge la buda, insa vrem sa avem 90/60/90.

Ne infometam saptamani intregi, pentru ca intr-un moment de depresie sa dam iama in bunatatile din frigider. Le facem cadouri mega scumpe, pentru a le fi pe plac, iar apoi ne facem carduri de credit pentru a plati datoriile si pentru a face terapie prin shopping pentru noi.

Vreau o prietena realista, o prietena care stie sa-i dea ordine iubitului ei, una care sa fie ca si tanti Aglae, care-l trimitea pe nea Gicu la munca si ea era stapana casei si tuna si fulgera daca nu ieseau toate dupa voia ei!

Sa spuna barbatul ca e mandru de sotia lui, ca este o mica nebunatica in pat, o doamna in societate, o gospodina desavarsita-pentru ca nu-i asa, orice barbat cand vine vorba de insuratoare, nu vrea o femeie care comanda pizza, ci o mama adevarata, care stie ca a creste un copil nu inseamna sa-i puna totul in fata si sa-l tina sub un glob de sticla, ci inseamna sa-l educe, sa-l pregateasca pentru viata ca si cum de maine ar trebui sa se descurce singur.

Mi se pare ca globalizarea si evolutia mai mult ne-au prostit. Ca am uitat ca inainte femeile erau mici dictatoare, mame pentru cate 10 copii, gospodine pentru cate 5 familii si vecini, iubite, amante care au influentat oameni celebri, care au condus razboinici, care au nascut pe camp, care au condus armate si care au facut istorie!

Am uitat sa fim puternice, am uitat sa fim gatul care misca capul, am uitat sa fim cele gospodine si intreprinzatoare, am uitat sa fim slabe aparent, pentru a le trezi instinctul de stapani, am uitat ca de fapt trebuie sa fim atat de inteligente astfel incat sa creada ca este decizia lor, insuflata de noi!

Am uitat ca de fapt femeia asta Cosmo pe care o adulam, cu o numita independenta financiara, este ori singura, ori frustrata, ori neinteleasa, ori curva!

Le iubesc pe mamele care au stiut sa-si creasca fiicele corect, rational si constructiv! Le apreciez sincer pe mamele care au facut din fiicele lor femei adevarate si nu pipite, femei realiste si nu fade, care au stiut sa le explice rolul lor si locul lor, care au gasit puterea de a le insufla de mici simtul responsabilitatii si al proprietatii, inteligenta si ratiunea necesare pentru a trai echilibrat!

Foto: Shutterstock

Un articol de Alexandra Popovici


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri