Raspunsul nu este unul exhaustiv, insa sociologii va atentioneaza: Aveti grija la barbatii care castiga mai putin decat voi! De asemenea, aveti grija sa nu fiti inselate si de barbatii care castiga mult mai mult decat voi.

Rezultatele unui studiu demarat de catre Asociatia Americana de Sociologie sunt preluate si dezbatute cu mult aplomb in presa de peste Ocean. Site-ul CNN comenteaza usor ironic: “Iata, acesta ar fi un indiciu care ne-ar ajuta sa aflam de ce Jesse James a inselat-o pe Sandra Bullock”.

Bullock a castigat 56 de milioane de dolari anul trecut, dupa cum arata Forbes Magazine, avere ce o plaseaza in topul celor mai bine platite actrite de la Hollywood.

Cercetatorii evidentiaza legatura dintre veniturile barbatilor si disponibilitatea lor de a-si insela sau nu, partenera, aratand ca este in definitiv o chestiune ce tine tot de stereotipurile de gen.

Exista cu atat mai multe sanse ca un barbat sa isi insele partenera, cu cat este mai dependent financiar de ea, arata autoarea acestui studiu, Christin Munsch. Ea sugereaza ca acest fapt ar avea legatura cu ego-ul masculin “ranit”. ”Pe de-o parte, sa faci mai putini bani decat partenera ta, pune sub amenintare identitatea ta de gen, masculinitatea ta. Ma refer la masculinitate in sens traditional, care spune despre barbati ca ei trebuie sa <> in casa”, explica Munsch.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Potrivit studiului desfasurat pe o perioada de 5 ani si care a avut ca subiecti persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 28 de ani, casatorite sau aflate in relatie de coabitare de cel putin un an, barbatii dependenti complet de venitul partenerei au o disponibilitate de 5 ori mai mare de a o insela, comparativ cu barbatii ce contribuie in mod egal la veniturile cuplului. “S-ar putea ca barbatii ce castiga mai putini bani sa insele pentru ca sunt nefericiti si nu in mod necesar pentru ca au salariul mai mic”, explica Christin Munsch.

Ea vorbeste si despre cealalta fata a problemei - barbatii care insala si au un venit mult mai mare decat al partenerei lor. “Barbatii care castiga mult mai multi bani decat partenerele lor ar putea avea job-uri care le ofera mai multe oportunitati pentru a insela, cum ar fi munca pana tarziu, calatoriile si veniturile mai mari ce le ofera posibilitati de a se ascunde”.

Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Caria dentară – ce este și cum se tratează

Care situatie ar fi cea mai convenabila pentru fidelitatea barbatilor? Studiul a aratat ca barbatii aflati in relatii cu femei care castigau 75% din venitul lor, erau cel mai putin predispusi sa isi insele partenerele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri