Muschii dragostei mai sunt numiti si muschi pubococcigieni sau muschii perineului si formeaza planseul abdomenului inferior, fiind implicati nu doar in viata sexuala, cat si in sarcina, dar si in procesele fiziologice de urinare si defecatie.

- In nastere acesti muschi pot fi rupti, de aceea medicul acorda o atentie deosebita muschilor perineali si propune, adesea, epiziotomia;

- Posterior inconjoara rectul, alcatuind sfincterul extern voluntar anal, astfel incat participa la mentinerea voita a continentei fecalelor.

Cum se antreneaza muschii dragostei? – Fitnessul intim

- In timpul actului sexual: femeia isi poate contracta voluntar acesti muschi ca si cum ar dori sa contracte vaginul, ceea ce initial poate fi obostitor, insa ulterior o ajuta sa obtina mai repede orgasmul sau sa aiba orgasme multiple. Barbatii pot exersa acesti muschi incercand sa intarzie ejacularea si totodata prin incercarea de a misca penisul aflat in erectie;

- Exercitiile Kegel – renumitele exercitii nu se fac in timpul urinarii, asa cum sustin miturile, aceasta pentru ca urina spala caile urinare fiind in jet, iar daca o opriti cresteti foarte mult riscul de infectii urinare. Aceste exercitii se fac atat pentru femei cat si pentru barbati asezandu-va in pat, cu spatele sprijinit pe perne si picioarele desfacute si relaxate. Apoi se incerca sa se contracte muschii perineali ca si cand ar dori sa opreasca urinarea sau defecatia. Se mentin in contractie cinci secunde, apoi alte cinci secunde se relaxeaza si tot asa pana la 20 de repetari.

Aceste exercitii trebuie facute zilnic si le puteti executa de exemplu stand la televizor, in pozitie relaxata. Ca sa va asigurati ca nu contractati abdomenul ci muschii pubococcigieni, puneti mana pe abdomenul inferior, acesta trebuie sa fie moale in timpul contractiilor perineale, daca executati corect exercitiul. De nu... mai incercati, pana reusiti.

Un articol de Iulia Dibu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri