12:08, 9 August 2010 publicat în Lifestyle

Muschii dragostei mai sunt numiti si muschi pubococcigieni sau muschii perineului si formeaza planseul abdomenului inferior, fiind implicati nu doar in viata sexuala, cat si in sarcina, dar si in procesele fiziologice de urinare si defecatie.

In Orient sexualitatea a fost studiata cu mult interes, numeroase ritualuri fiind create pentru a educa si dezinhiba cuplurile, astfel incat atat femeia cat si barbatul sa aiba o viata sanatoasa, dar si fericita. In Occident insa sexualitatea a fost multa vreme considerata ca fiind ceva nociv, periculos, demonic, astfel incat multiple intrebari sau intamplari au fost reduse la tacere.

Pentru prima data dupa cum atesta datele istorice in Occident s-a vorbit despre muschii dragostei, dar si despre alte teme menite sa sporeasca sexualitatea, abia prin 1945, pe cand in Orient existau deja traditii si terapii sexuale de mii de ani. In Orient muschii dragostei erau antrenati pentru sporirea senzatiilor sexuale si sanatatii organelor aflate in pelvis.

Muschii dragostei mai sunt numiti si muschi pubococcigieni sau muschii perineului si formeaza planseul abdomenului inferior, fiind implicati nu doar in viata sexuala, cat si in sarcina, dar si in procesele fiziologice de urinare si defecatie.

Citeste si:
Noua colectie BLISSFUL GREEN: Primește natura în viața ta!
Noua colectie BLISSFUL GREEN:...

Unde se afla muschii puboccocigieni la barbati?

Muschii pubococcigieni se intind intre osul pube, situat anterior deasupra penisului, si coccis, osul situat posterior deasupra orificiului anal. Acesti muschi pelvini inconjoara uretra, formand sfincterul uretral extern, foarte important in continenta urinara, inconjoara prostata, avand influente privind sanatatea acesteia, dar si rectul, formand sfincterul anal extern, foarte important in continenta voluntara a fecalelor. Tot acesti muschi au si legatura cu muschiul suspensor penian, cel care ajuta in mod voluntar barbatul sa isi miste organul copulator aflat in erectie.

Citeste si:
Mai 2021 - o astro-lună fabuloasă pentru multe zodii! Horoscopul...
Mai 2021 - o astro-lună...

Acesti muschi sunt astfel importanti atat in sanatatea urinara si a tubului digestiv, cat si pentru mentinerea si controlul erectiei. Exercitiile pentru acesti muschi voluntari ajuta barbatul sa isi controleze erectia, ejacularea si sa combata, daca este cazul, ejacularea precoce.

Unde se gasesc muschii pubococcigieni la femei?

Acestia sunt situati tot la nivelul planseului abdomenului inferior intre pube si coccis. La femei:

- Inconjoara uretra, formand sfincterul uretral extern, cel voluntar, care ajuta la mentinerea voluntara a urinei, fiind importanti in continenta urinara;

Inconjoara vaginul, fiind foarte importanti in viata sexuala a femeii, in obtinerea orgasmului ce produce spasme la nivelul acestor muschi, la mentinerea dimensiunilor vaginale chiar si dupa mai multe nasteri;


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri