5 Decembrie 2023 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Stresul, odihna insuficientă, problemele cu greutatea și energia scăzută sunt doar câteva dintre cele mai comune afecțiuni ale prezentului. Cu siguranță, te-ai confruntat cu cel puțin una dintre ele. Acum, avem și date concrete din România.

HUAWEI a realizat un studiu de sănătate, alături de Ipsos, una dintre cele mai mari companii de cercetare de piață din lume. Statisticile arată că suntem preocupați de sănătate și bunăstarea psihologică, chiar dacă nu urmăm întotdeauna cele mai bune practici. Soluțiile sunt la îndemână pentru un stil de viață mai sănătos, iar un smartwatch poate face diferența. Află cum din următoarele rânduri.

Suntem preocupați de sănătate

Potrivit datelor Studiului de Sănătate European HUAWEI, 91% dintre români sunt preocupați de sănătate. Cele mai importante arii de interes sunt odihna, greutatea și vitalitatea. Contextul este unul care te-ar putea pune pe gânduri, pentru că 88% dintre români au cel puţin un simptom legat de o deteriorare a bunăstării lor fizice sau psihologice. Cele mai întâlnite dificultăți sunt gestionarea stresului (39%) (mai accentuat la grupa de vârstă 30-39 ani, cu 48%), problemele cu relaxarea (37%) și tulburările de somn (37%).

Îmbucurător este însă faptul că 95% dintre români, cel mai mare procent la nivelul celor opt țări europene analizate, spun că și-ar dori să facă cel puțin o schimbare legată de sănătate în stilul lor de viață. Prioritățile includ reducerea stresului (50%), menținerea greutății potrivite (42%), mâncarea mai sănătoasă (41%) și practicarea regulată a sportului (40%).

Barierele de care ne lovim

Cercetarea realizată de HUAWEI și Ipsos arată că doar 60% dintre români adoptă obiceiuri relative simple în stilul lor de viață, cum ar fi limitarea sau evitarea alcoolului și stimulentelor (61%) (mai mult femeile decât bărbații, 70% vs 53%), consumul de apă suficientă (57%) sau menținerea contactelor sociale (55%). Doar 34% dintre români fac exerciții fizice sau mișcare zilnic, cel mai mic procent la nivelul țărilor analizate.

În schimb, românii au mai multe cunoștințe despre indicatorii de sănătate în comparație cu germanii, englezii, spaniolii sau italienii. Cu toate acestea, există o lipsă de cunoștințe în rândul oamenilor cu privire la nivelurile adecvate chiar și în cazul celor mai simpli indicatori de sănătate, precum temperatura corpului, cu doar 50% dintre persoanele care sunt conștiente de intervalul optim, tensiunea arterială cu 49%, cantitatea de apă consumată cu 45%, pulsul cu 44% și nivelul zahărului din sânge cu 42%. 59% dintre femei sunt familiarizate cu ce reprezintă ciclul menstrual.

Un smartwatch te ajută să duci un stil de viață mai sănătos

Doar 30% dintre români dețin un smartwatch, dar restul de 70% intenționează să își achiziționeze unul în viitor. Utilizatorii de ceasuri inteligente din România tind să se simtă mai în formă și mai sănătoși decât ceilalți. 74% dintre ei spun că analiza și sugestiile primite de la smartwatch au influențat schimbările în viața lor, iar 85% au fost determinați să își schimbe comportamentul, rezultând o medie de 1,8 activități noi.

52% și-au îmbunătățit rutina de exerciții fizice, 43% au început să acorde prioritate obiceiurilor de somn, iar 39% au început să facă și mai multe exerciții fizice. 28% au început să ia mai multe pauze la locul de muncă, iar 26% au făcut modificări în dieta lor. 9 din 10 utilizatori de smartwatch folosesc cel puțin o funcție de sănătate pe acestea, precum măsurarea pulsului, urmărirea activității fizice, măsurarea tensiunii arteriale, monitorizarea calității și a duratei somnului și indicele de saturație a oxigenului din sânge.

Raportul integral realizat de HUAWEI și Ipsos poate fi descărcat de aici.

HUAWEI, investiții în cercetările de sănătate la nivel mondial, cadouri smart pentru toți românii

HUAWEI și-a dezvoltat în ultimii zece ani portofoliul de tehnologii de vârf în zona dispozitivelor purtabile, la nivel de hardware, software și servicii. Dată fiind cererea în creștere de pe piața sănătății și fitness-ului, HUAWEI și-a luat angajamentul de a cerceta și mai intens monitorizarea algoritmilor de sănătate prin tehnologiile sale. Acest lucru a dus la deschiderea a trei Laboratoare HUAWEI la nivel global, ultimul dintre ele fiind inaugurat chiar în acest an în Finlanda, la Helsinki. Acolo activează o echipă multidisciplinară de cercetare științifică formată din șase doctori în științe, 20 de experți din cinci domenii majore – fiziologie, AI, machine learning, testare software și inginerie software – din șapte țări ale Uniunii Europene.

În laboratorul din Helsinki, cercetările zilnice se desfășoară cu ajutorul celui mai nou ceas inteligent, HUAWEI WATCH GT 4. Acest model avansat de smartwatch, dotat inclusiv cu un tip de antrenament științific, TruSportsTM, se regăsește în oferta de Crăciun HUAWEI din magazinul oficial din România, HUAWEI Store. Și alte dispozitive populare, precum HUAWEI WATCH GT 3 Pro, HUAWEI WATCH GT 3, HUAWEI WATCH D, HUAWEI WATCH Buds, HUAWEI WATCH FIT SE, HUAWEI WATCH FIT 2 sau HUAWEI Band 8 pot reprezenta un cadou smart pentru tine sau persoanele apropiate.

În concluzie, dorința și necesitatea de îmbunătățire semnificativă a sănătății sunt clare în România, iar un smartwatch poate face diferența. Urmărirea consecventă a mai multor parametri de sănătate ajută la dezvoltarea unor obiceiuri corecte, dar și la schimbări pozitive de comportament.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri