Despre Christina, regina nonconformista a Suediei, se spune ca avea o slabiciune evidenta pentru doamna sa de onoare. Relatia intima si prietenia care le-a legat pe Eleanor Roosevelt si cunoscuta jurnalista Lorena Hickock este aproape confirmata ca fiind reala. Virginia Woolf, in ciuda casniciei fericite cu sotul sau, s-a lasat antrenata intr-o relatie tumultoasa cu Vita Sackvile-West.

Pe de alta parte, nu putini erau cei carora le era cunoscuta atractia reginei pentru femei si pasiunea pe care a investit-o in relatia cu doamna sa de onoare, frumoasa contesa Ebbe Sparre. Faptul ca regina impartea acelasi pat cu una din femeile de la curte nu inseamna insa nimic neobisnuit in Suedia secolului XVII. In frigurosul nord, oamenii de acelasi sex obisnuiau sa doarma in acelasi pat pentru a se incalzi. Scrisorile de corespondenta dintre cele doua (unele s-au pastrat) sunt descrise insa ca adevarate scrisori de dragoste. Contesa s-a casatorit si a parasit curtea inainte ca regina sa abdice, dar cuvintele de amor intre cele doua au continuat sa circule pe cale scrisa... Dupa abdicarea sa de pe tron si-a luat numele de Maria Christina Alexandra si, in ciuda faptului ca multi ravneau la mana sa, a refuzat sa se casatoreasca, traind dupa liberul arbitru. In schimbul impresionantei sale biblioteci de la Vatican, a cerut sa fie ingropata alaturi de papi si de barbati cu rangul cel mai inalt in catedrala San Pietro.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti

Eleanor Roosevelt (1884-1962) – Casatorita cu unul dintre cei mai faimosi presedinti ai Statelor Unite, Franklin Roosevelt, Eleanor este cea care a revolutionat statutul de Prima Doamna a unei tari, devenind una dintre cele mai puternice si influente femei ale secolului XX.

Eleanor Roosevelt este cunoscuta pentru actiunile sale politice si umanitare, pentru rolul sau civic activ, pentru eforturile sale de promovare a drepturilor omului, pentru participarea la organizarea unor institutii notabile precum este Organizatia Natiunilor Unite, pentru implicarea in activitati de ajutorare a copiilor americani de culoare, dar si a femeilor, pentru actiunile sale sociale si caritabile. Implicarea sa poate fi explicata prin faptul ca Eleanor intelegea cel mai bine ce inseamna saracia, nedreptatea si lipsurile. La varsta de 10 ani, copila era orfana si se afla in grija bunicii sale. Mai tarziu, dupa 13 ani de convietuire linistita alaturi de sotul sau caruia i-a fost devotata din toate punctele de vedere, descopera ca acesta are o aventura cu o alta femeie. Eleonor cauta de data aceasta un sens si o viata in afara casatoriei sale, cautandu-si adevarata identitate. In ciuda distantarii dintre cei doi soti, casatoria ramane inca in picioare. Devine insa o chestiune pur profesionala.
LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri