25 Iulie 2023 publicat în Lifestyle 3 share-uri

În sfârșit se apropie vacanța de vară la care visai de ceva timp. Ai ales una dintre destinațiile tale preferate la malul mării, iar acum te gândești cu nerăbdare la toate amintirile frumoase pe care le vei crea și la momentele deosebite petrecute la plajă, în apă, la plimbări romantice de seară, admirând stelele și ascultând valurile mării.

Te gândești și la bagaj: ce ținute vei alege? Care haine sunt mai potrivite pentru a te simți confortabil și a fi în pas cu tendințele? Nu uita crema de protecție solară și alte cosmetice potrivite după expunerea la soare, care să te ajute să te simți excelent. De asemenea, nu uita parfumul. Despre acesta vom discuta în cele ce urmează și îți vom spune ce parfumuri de damă sunt potrivite unei vacanțe la mare.

Parfumuri de damă ideale pentru o vacanță la mare

Când te gândești la o vacanță la malul mării, îți vin în minte temperaturile ridicate, razele soarelui ce arde cu putere, mirosul inconfundabil al brizei sărate. În aceste condiții, este recomandat să alegi parfumuri dame cât mai light, care să nu provoace neplăceri ție sau celor din jur. Un parfum considerat greoi, cum ar fi unul arăbesc sau unul foarte dulce, în combinație cu aerul foarte cald și umiditatea, poate da dureri de cap și chiar greață.

Astfel, optează pentru parfumuri cu note citrice, acvatice, florale, chiar și fructate, însă nu gurmande. Vanilia, caramelul sau alte note dulci pot fi potrivite în anumite parfumuri de vară, dar nu vor fi suportabile într-o vacanță la mare.

Notele acvatice se vor potrivi excelent cu briza mării, la fel ca și cele de citrice. Vei putea purta parfumul fără probleme chiar și când temperaturile vor fi extrem de ridicate. Alte note florale pe care să le cauți în parfumuri de damă pentru plajă sunt: lavandă, busuioc, sare de mare, lăcrămioare (pentru mirosul delicat și curat al acestora), cocos, ananas, iasomie, mosc, piper roz, alge marine, vetiver, ylang-ylang.

Cel mai bine este să îți alegi parfumul în cea mai călduroasă zi de dinainte de vacanță. Mergi într-un magazin, testează parfumurile care te atrag, iar apoi pulverizează-le pe piele doar pe cele care îți plac cel mai mult. Până seara îți vei da seama care se potrivește cel mai bine într-o vacanță la mare.

Protejează-ți pielea de iritații în vacanță la mare

După ce am stabilit care sunt parfumurile potrivite pentru o vacanță la mare, vrem să îți aducem în atenție și câteva informații despre cum îți poți proteja pielea de iritații. În primul rând, nu uita să aplici protecție solară și să reaplici la fiecare două ore sau ori de câte ori ieși din apă. Acest lucru îți va proteja pielea de arsurile solare.

Mare grijă dacă bei limonadă, sucuri sau cocktailuri care conțin citrice. Sucul din citrice este fotosensibilizant, astfel că, dacă îți va curge pe piele fără să-ți dai seama, riști iritații. Acest lucru este valabil și pentru buze. De aceea, dacă bei astfel de băuturi când te expui la soare, ai grijă cum le consumi.

Bineînțeles, nu puteam să nu menționăm și câteva reguli când vine vorba despre parfumuri. Niciodată nu aplica parfum pe piele sau pe păr când te expui la soare. Pot apărea iritații care vor avea nevoie de tratament îndelungat. Dacă vrei să te bucuri de parfum la plajă, poți pulveriza pe kimono sau pe hainele pe care le vei purta până la plajă.

De asemenea, este indicat ca vara parfumul să fie aplicat pe haine, nu pe piele, întrucât chiar și în oraș, riscul de iritație este destul de crescut. Doar seara poți pulveriza parfumul direct pe piele.

Așadar, dacă te pregătești de o vacanță la mare, ține cont de aceste sfaturi pentru alegerea parfumului și pentru a-ți proteja pielea de iritații.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri