12 Aprilie 2023 publicat în Lifestyle 35 share-uri

Au mai rămas câteva zile până ce începem să vopsim ouăle de Paște, iar dacă doriți să aveți și alte modele creative în afară tradiționalelor ouă roșii, noi vă venim în întâmpinare cu câteva idei ce vor cuceri invitații și totodată pot implica și copiii.

Idei creative de a vopsi ouăle de Paște

Ouă amuzante, de colorat împreună cu copiii

Ce aveți de făcut: vopsiți ouăle în câteva culori diferite, apoi împreună cu cei mici desenați câteva fețe amuzante. Decupați câteva coifuri și urechi și gata! Ouăle de Paști vor orna în mod unicat masa în familie.

Foto: Maglara/ shutterstock.com

Ouă roșii ornate tradițional cu frunze

Pentru a obține aceste modele, imediat după ce ați spălat și degresat ouăle cu oțet lipiți de acestea frunzele alese pentru model. Puteți folosi orice tip de frunză, chiar și de pătrunjel. Dacă nu puteți lipi frunzele, le legați cu ață de papiotă.

Puneți apoi ouăle la fiert și vopsit, iar la final înlăturați frunza și ștergeți ouăle cu ulei, pentru luciu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate
Foto: Olga Pink/ shutterstock.com

Ouă sau fețe distractive?

Dacă va plac fețele expresive și pline de emoții, atunci puteți încerca să desenați cu o cariocă ouăle. Dacă vă temeți că nu aveți talent, repetați câteva grimase pe o foaie de hârtie și ce vă reușește, desenați pe ouă! Baftă!

Foto: Pressmaster/ shutterstock.com

Desene complexe cu carioca pe ouă

Dacă aveți talent artistic, puteți crea chiar adevărate opere de artă.

Spălați și degresati ouăle cu puțin oțet, apoi le fierbeți. Ouăle sunt gata de desenat! Pentru efect, puteți folosi culori sidefate.

Foto: p_ponomareva/ shutterstock.com

Ouă cu iz de primăvară și flori

Pe ouăle gata vopsite (sau nu), lipiți petale de flori gata presate. Aceste modele necesită puțină pregătire în prealabil, astfel încât să aveți florile presate pregătite; utilizați un lipici non-toxic.

Foto: Kreminska/ shutterstock.com

Ouă de Paște în modele croșetate

Aceste căciulițe croșetate pot fi utilizate an de an și sunt de mare efect. Dacă nu le gășiți de cumpărat, le puteți croșeta chiar voi, dacă aveți curajul să încercați. Găsiți tutoriale video în întreg internetul. Merită încercat!

Foto: Smiltena/ shutterstock.com

Ouă de Paște vopsite și pictate

După vopsirea oualelor, puteți alege câteva culori contrastante pentru a picta ouăle în modele simple, de flori, buline etc.

Foto: New Africa/ shutterstock.com

Ouă aurii

Este în mare vogă să colorăm ouăle de Paște în nuanțe aurii. Vopsea aurie non-toxică găsiți cu ușurință, iar modelele pot și minimaliste și moderne. După spălarea, degresarea și fierberea oualelor, acestea sunt pregătite pentru a fi pictate.

Foto: Yulia Grigoryeva/ shutterstock.com

Vă urăm Paște Fericit!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri