Societatea Națională de Cruce Roșie din România își continuă misiunea de a aduce alinare și speranță persoanelor vulnerabile și continuă și anul acesta proiectul Banca de alimente, cu obiectivul principal de creștere a donațiilor pentru persoanele care, fără ajutor, nu-și pot asigura traiul zilnic. Campania beneficiază de un nou concept și de un mesaj motivațional - Punele Binele pe lista de cumpărături – încurajând românii să ofere #HranaPentruOameni din medii defavorizate, care se transformă în hrana pentru sufletul celor care dăruiesc.

Familiile din comunitățile vulnerabile se confruntă cu lipsa hranei în fiecare zi și au nevoie imediată și constantă de susținere din partea oamenilor de bine, care aleg să se implice cu donații în bani sau în alimente. Toți cei care doresc să ajute o pot face printr-o donație în bani pe www.crucearosie.ro sau în alimente greu perisabile în urnele special amenajate din magazinele partenere, Carrefour și Cora. Companiile sunt și ele invitate să investească în bine și să se alăture campaniei cu un efort minim, prin direcționarea a 20% din impozitul e profit către Banca de alimente.

Acest proiect este menit să atragă atenția asupra situației greu de conceput cu care se confruntă astăzi foarte multe familii din România, care nu au posibilitatea să-și asigure minimul necesar pentru traiul zilnic, situație care a luat amploare în contextul creșterii prețurilor la toate alimentele de bază, pe care din ce în ce mai mulți oameni nu și le mai permit. Este vorba de copii, bătrâni, persoane care nu au mijloacele necesare de a lupta cu foamea, pe lângă multe alte lipsuri copleșitoare. Prin intermediul programului Banca de alimente, ne dorim să ajungă în casele cât mai multor oameni hrana de care au nevoie pentru a supraviețui. Este o campanie cu și despre alimente, dar și despre empatie, umanitate și solidaritate, care ar trebui să ne caracterizeze nu doar în perioada sărbătorilor de iarnă, ci pe tot parcursul anului“, a declarat domnul Ioan Silviu Lefter, Director General al Crucii Roșii Române.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Leagăn pentru toată copilăria

Alimentele care pot fi donate, pentru a fi distribuite ulterior de Crucea Roșie către persoanele vulnerabile din București și din țară, sunt cele greu perisabile, precum produse de bază (mălai, făină, zahăr, ulei, orez, grâu, arpacaș, griș, fasole, mazăre uscată, linte), conserve (carne, pește, pate de ficat, dulceață, compoturi), produse instant (supe, fulgi de fasole, fulgi de cartofi), paste făinoase, cereale, hrană pentru bebeluși, dulciuri, nuci, fructe uscate sau confiate, semințe, ceai, apă, sucuri și altele.

Nimeni nu ar trebui să simtă foamea. Și totuși, în fiecare zi, copii, bătrâni, familii neajutorate, oameni mai puțin norocoși se confruntă cu ea. Așadar, să ne unim forțele, să punem binele pe lista de cumpărături și să oferim hrană pentru oameni, pentru că binele pe care îl facem altora se transformă în bine pentru noi, în bucurie, mulțumire și recunoștință. În hrană pentru suflet!“, spune Iuliana Tudor, ambasador Crucea Roșie Română.

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Proiectul Banca de alimente a fost lansat în anul 2009, ca o soluție de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici, după modelul unor proiecte similare derulate cu succes în multe alte țări din întreaga lume.

Până acum, în România, peste 500.000 de persoane au fost ajutate prin intermediul Băncii de alimente a Crucii Roșii Române, parte a celei mai mari rețele umanitare din lume, o prezență salvatoare pentru cei aflați în situații dificile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri