Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache, în parteneriat cu Opera Națională București organizează în perioada 10-26 decembrie 2022 Classical Christmas Market.

Târgul de Crăciun se desfășoară pe esplanada Operei Naționale București și aduce în prim plan conceptul unic de îmbinare a muzicii clasice cu scena colindelor specifice sărbătorilor de iarnă.
Classical Christmas Market așteaptă publicul în fiecare zi în intervalul 12:00-21:00 în decor de poveste, alături de nelipsitele bunătăți tradiționale, caruselul și trenulețul de Crăciun, toate dirijând magia în jurul bradului de 8 metri aflat în centrul târgului de Crăciun.

O atracție care completează experiența feerică este Căsuța lui Moș Crăciun, în care Moșul și ajutoarele sale așteaptă copiii mari și mici chiar din prima zi.

Tot în cadrul Classical Christmas Market jocul și creativitatea se împletesc și se găsesc la atelierele de creație care îi așteaptă pe cei mici cu podoabe de Crăciun, pictură pe ceramică, roata de olărit, sorcova, pictură pe linguri de lemn, felicitări gravate și alte activități atractive.

Organizat pe esplanada primei scene lirice a țării, instituție culturală reper a României, care activează pentru promovarea muzicii clasice și a educației prin muzică, Târgul de Crăciun Classical Christmas Market va oferi vizitatorilor un eveniment de înaltă calitate, creat în jurul sărbătorilor de iarnă colorate sonor într-o scenografie impresionantă. De-a lungul celor două săptămâni, începând cu ora 17:00, pe scena Classical Christmas Market, vor urca Gheorghe Zamfir, Orchestra Operei Naționale București, Corul Operei Naționale București, Corul de Copii al Operei Naționale București, Horia Brenciu, 2 Gents (Doru Todoruț și Ciprian Rogojan), Vlad Miriță, Ana Cebotari, Paula Seling, Nico, Adrian Nour, Blue Noise, Jazzapella, trupa Millenium, Corul Tronos, Corul Harisma, dar și multe alte coruri de copii și tineret. Iar în acest context se va desfășura și prima ediție a Festivalului de colinde „Stelian Olariu”, organizat de către Opera Națională București.
Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR
Partener instituțional: Primăria Sector 5 București
Parteneri: Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Sansha
Parteneri media: Europa FM, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Kanal D, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, CursDeGuvernare, Mediatrust


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri