Terapia de familie este o forma de psihoterapie care aduce impreuna membri unei familii pentru a rezolva problemele pe care ei le au in comun. Este o terapie bazata pe credinta ca familiile sunt cea mai puternica resursa a indivizilor in incercarea de a face fata cu succes celor mai multe dificultati de ordin psihologic, medical, social.

In general oricine isi doreste sa “repare” anumite relatii care nu mai functioneaza bine. Terapia de familie poate fi eficienta in situatii ca:
• probleme in casnicie;
• divort;
• tulburari alimentare (anorexie nervoasa, bulimie);
• abuz de substante;
• depresie sau tulburari bipolare;
• probleme cronice de sanatate (astm, cancer, etc.);
• pierderea unei persoane apropiate;
• traume legate de un eveniment;
• stress profesional;
• imbunatatirea “abilitatilor” de a fi parinte;
• abuz emotional sau fizic;
• probleme financiare si altele

Ce este consilierea de cuplu

Fiecare dintre noi avem nevoie de o alta persoana pe care sa o iubim si care sa ne iubeasca. Este o nevoie fundamentala, iar o data ce este implinita, atingem o stare de echilibru, de bine interior si de fericire care nu se compara cu nici o alta stare. Nu suntem insa intotdeauna pregatiti nici sa iubim si nici sa fim iubiti. De multe ori, nici nu stim ce inseamna acest lucru, chiar daca intalnim persoana care ne ravaseste sufletul si mintea in sensul cel mai placut cu putinta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Ne hotaram sa ramanem impreuna, dar curand constatam ca lucrurile nu merg atat de bine pe cat ne-am asteptat, iar sentimentele uneori nu sunt de ajuns pentru a face acea stare de echilibru sa persiste. Alteori dificultatile din cuplu apar mult mai tarziu, cand tabloul marital s-a imbogatit: copii, socrii, prieteni comuni. si apar intrebari: „Este oare EL cel care mi se potriveste?”, „E posibil ca iubirea de altadata pentru EA sa reinvie?”, „Nu pot sa stau cu EL/EA, dar nici fara EL/EA; oare ce sa fac?” sau „Ce se intampla de nu mai comunicam, de nu ne mai intelegem?”. Sunt multe astfel de intrebari care vuiesc prin noi cautandu-si raspunsurile, starnind un amalgam de suferinta, deznadejde, iubire si speranta. Iar raspunsurile nu apar usor si nici de la sine.

In astfel de momente de cumpana, de confuzie si tensiuni, cand atmosfera din cuplu pare stranie si de neinteles, o solutie potrivita si datatoare de speranta este consultarea unui consilier marital. Desi pentru multi pare ciudat ca cineva din afara cuplului sa intervina in „problemele intime”, acest lucru este cel mai benefic cu putinta. Numai cineva din exterior, cu totul obiectiv si cu o pregatire speciala (cel putin facultatea de psihologie, daca nu si ceva cursuri de specializare pe problematica psihologiei si consilierii familiei si cuplului) poate ajuta eficient, iar de multe ori timpul in care se si vad rezultatele benefice este foarte scurt, 6-8 intalniri. De aceea, iti propun sa citesti cu atentie randurile de mai jos.

Împreună în arte și simțiri Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri