5 Octombrie 2022 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Dacă vrei să-i faci o surpriză unei persoane dragi și vrei să-i oferi în dar o bijuterie, atunci este important să ţii cont de mai multe criterii atunci când faci selecţia. 

O bijuterie este un cadou special, mai ales dacă este dintr-un metal preţios, şi presupune cheltuieli semnificative, deci niciun aspect nu trebuie lăsat la voia întâmplării. De aceea, îţi oferim câteva sfaturi practice pentru a găsi bijuteria ideală pentru alte doamne speciale din viaţa ta, indiferent că este vorba de mama ta, sora, cea mai bună prietenă sau un mentor care ţi-a schimbat viaţa.

Cerceii trebuie să ţină cont de forma feţei

Înainte de a pleca la cumpărături sau de a da o comandă online, trebuie să analizezi cu atenţie forma feţei persoanei pentru care vei cumpăra acest cadou, în cazul în care te-ai decis deja să cumperi o pereche de cercei.

Forma cerceilor ar trebui să fie opusă formei feței. Astfel, pentru o femeie cu o față pătrată sunt potriviți cerceii rotunzi, clasici. Designul grafic, modern, pe care îl vedem recent la multe bijuterii, inclusiv cercei, va fi mai curând potrivit pentru doamnele cu fețele rotunde.

Dacă persoana pentru care alegi cerceii are o faţă triunghiulară, atunci orientează-te către cercei în formă de picătură sau lacrimă. Dacă estimezi că acest tip de bijuterie este prea pretenţioasă pentru stilul persoanei respective, poţi alege şi o pereche de cercei rotunzi. Pentru o față alungită, cerceii potriviţi sunt cei care se prind de lobul urechii.

Colierele se aleg şi în funcţie de bust

Dacă preferi întotdeauna să oferi bijuterii aur, te poţi orienta spre un colier. Şi aici există câteva reguli de care trebuie să ţii seama. Pe lângă forma şi grosimea gâtului, alegerea unui colier trebuie să ţină seama şi de dimensiunile bustului persoanei care îl va purta.

Pentru doamnele cu un bust mai generos, un colier mai lung şi eventual mai gros va fi ideal. Pe de altă parte, o femeie cu bustul mic va fi mai elegantă purtând un colier la baza gâtului.

Dacă optezi pentru bijuterii fantezie, care nu sunt din metale preţioase, poţi cumpăra mai multe, de mai multe lungimi, pentru a-i permite persoanei care le primește să le poarte împreună şi să creeze efectul pe care şi-l doreşte.Grosimea încheieturii, un criteriu după care alegi brăţările

Brăţările se numără printre bijuteriile preferate ale multor femei şi pot fi integrate uşor în diferite tipuri de ţinute, de la cele de seară, la cele office şi cele sport. Ca să arate elegant, este important ca atunci când alegi o brăţară să ţii cont de grosimea încheieturii braţului persoanei care o va purta.

În mod evident, o brăţară mai fină, fixă sau tip lanţ, va arăta mai bine la o femeie cu braţele şi încheieturile delicate. Desigur, pot fi purtate şi de doamnele care au forme mai generoase, dar împreună cu alte brăţări, sau la mâna stângă, lângă ceas.

Brăţările reglabile sunt alegeri excelente dacă vrei să fii sigură că bijuteria aleasă va putea fi purtată de persoana căreia i-o dăruieşti fără niciun fel de problemă.

Inelele, o măsură precisă

Iată, fără îndoială, bijuteria cel mai dificil de ales: inelul. Nimănui nu-i place un inel care este prea larg, iar unul prea mic nu va putea fi pus pe deget, deci este destul de greu să alegi bijuteria potrivită, dacă nu cunoşti măsura precisă. În plus, nu poţi să știi exact pe ce deget şi la ce mână ar vrea persoana pentru care cumperi acest cadou să poarte inelul, ceea ce complică şi mai mult situaţia.

Prima variantă ar fi să întrebi, cu discreţie, dacă ştie ce măsură poartă la inele. O a doua opţiune este să mergeţi împreună la bijutier şi să fie prezentă la momentul achiziţiei. A treia variantă ar fi să alegi o măsură la întâmplare, poate chiar una dintre cele mai comune, şi să te asiguri că poţi schimba inelul cu unul de dimensiunea potrivită.

Dacă totuşi ai îndoieli cu privire la alegerea bijuteriei potrivite, trebuie să ştii că, în definitiv, cea mai simplă opţiune este un lanţ cu un pandantiv. Cu siguranţă, persoana pentru care vei alege această bijuterie va aprecia gestul şi va fi încântată să poarte ceva preţios care sa-i amintească de tine!

Sursa foto: Pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri