6 Iunie 2022 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Autoturismele tip SUV sunt la mare căutare printre cei ce își doresc o mașină de familie sau cei care merg des la drum lung și își doresc mașini confortabile și cât mai stabile pe șosea.

Majoritatea cumpărătorilor sunt atrași de SUV-uri datorită gărzii la sol mai ridicate, tracțiunii integrale, capacității off-road îmbunătățite, versatilității interiorului sau aspectului de mașină de teren. Acestea sunt disponibile într-o mare varietate de prețuri și dimensiuni, de la modele mini, până la SUV-uri impunătoare.

Dacă îți dorești ca următoarea ta mașină să fie un SUV, sunt câteva lucruri pe care este bine să le ai în vedere înainte de a decide ce model să achiziționezi. Iată ce ar trebui să iei în considerare atunci când intenționezi să cumperi un SUV.

Spațiul de depozitare

Configurația versatilă a scaunelor înseamnă că tot spațiul din spate este disponibil atunci când scaunele de pe al doilea rând sunt rabatate. De preferat, alege un model ale cărui scaunele se pliază complet, pentru a profita la maximum de spațiu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Dr. Tarek Nazer îți spune tot ce trebuie să știi despre sporturile de iarnă și eventualele accidentări la schi

SUV-urile au, de obicei, accesul în portbagaj poziționat mai sus decât în cazul autoturismelor mici, ceea ce poate face dificilă încărcarea obiectelor grele. Pe de altă parte, SUV-urile dispun de mai mult spațiu de depozitare în portbagaj, un plus important pentru a alege un SUV drept mașina de familie. Cele mai multe SUV-uri oferă trape de ridicare acționate electric, ceea ce facilitează accesul la compartimentul de depozitare.

Tehnologii de siguranță și sisteme active de asistență pentru șofer

Avertizarea în caz de coliziune frontală, frânarea automată de urgență la detectarea pietonilor și avertizarea privind unghiul mort sunt tehnologii de evitare a accidentelor care ar trebui să fie dotări standard pe toate vehiculele. Astfel, atunci când prospectezi piața, asigură-te că următoarea ta mașină dispune de aceste dotări.

8 lucruri fascinante pe care nu le știați despre trandafiri Cum să redescoperim cu adevărat bucuria de a trăi Art Safari mai poate fi vizitat până duminică, 11 decembrie! Nu ratați cea mai valoroasă expoziție de artă din România

Alte dotări în materie de siguranță includ sisteme care pot alerta personalul de urgență în cazul în care se activează un airbag, sisteme de avertizare la părăsirea benzii de rulare care emit o alertă dacă șoferul schimbă banda de circulație fără a semnaliza, asistență la menținerea benzii de rulare pentru a menține poziția vehiculului pe banda de circulație dacă șoferul începe să derapeze.

Tipul de tracțiune

Sistemul de tracțiune AWD direcționează automat puterea între roțile din față și cele din spate în funcție de necesități. AWD este de obicei util în condiții meteorologice nefavorabile și atunci când se circulă pe drumuri dificile.

SUV-urile cu tracțiune integrală tradițională sunt destul de rare în zilele noastre. Vei dori să alegi un SUV cu tracțiune integrală automată care permite sistemului să se cupleze automat în funcție de condiții. Modelele Dacia 4x4 te vor surprinde plăcut pe drumurile accidentate. De aceea, nu este de mirare că se află în topul preferințelor românilor care sunt în căutarea unui SUV autentic.

7 februarie - Ziua Trandafirilor! Ce semnificație are și cum o puteți sărbători? Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale

Dacă te vei deplasa aproape exclusiv pe asfalt, poți să iei în considerare un model cu tracțiune pe două roți. Acesta va avea un preț de achiziție mai mic și va oferi, probabil, o economie de combustibil.

Manevrabilitatea

Dacă în mod normal conduci un autoturism, un SUV va fi cu totul diferit. Proporțiile mai mari ale autovehiculului și rulajul mai înalt pot face ca manevrabilitatea acestuia să fie relativ greoaie. Nu este nimic cu care să nu te poți obișnui, dar nu te aștepta ca un SUV să se conducă întotdeauna ca o mașină mică.

Vizibilitate

O poziție ridicată a scaunelor ar putea conta în alegerea unui SUV. În timp ce te bucuri de această priveliște impunătoare asupra drumului din față, asigură-te că poți vedea și în jurul vehiculului. În funcție de stilul SUV-ului și de dimensiunea geamurilor, linia geamurilor poate obstrucționa vizibilitatea atunci când manevrezi mașina în spații înguste.

Numerologie: direcții energetice pentru Ianuarie 2023. Prima lună a anului are energia universală 8. Timpul pentru A FACE (acțiune), A FI (asumare) ȘI A IUBI (ancorare)!   8 decembrie – Ultima lună plină a anului (în Gemeni) este Luna Nopții Lungi: ”Mi-a ajuns, până aici!”. ”Până aici și încă puțin” - TESTUL RĂBDĂRII MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE

Confortul pasagerilor

Dacă la baza alegerii unui SUV stă nevoia achiziționării unei mașini de familie, atunci vei dori să alegi un SUV în care nu doar șoferul se simte confortabil. Încearcă scaunele de pe fiecare rând pentru a vedea cum stai în ele și cât de ușor sau dificil este să urci și să cobori.

De asemenea, observă dacă aerisirea în spate este potrivită, dacă există porturi USB sau alte facilități care contribuie la menținerea confortului pasagerilor din spate.

Parcarea

Un SUV ar putea fi un mare upgrade față de vehiculul pe care îl conduci în prezent. Dacă este mai mare decât autoturismul cu care ești obișnuit, sigur te vei gândi unde și cum vei parca. Este prea înalt pentru a încăpea într-un garaj acoperit? Este atât de lung încât este imposibil de parcat în paralel? Ține cont de aceste măsuri și ia în considerare orice accesorii suplimentare, cum ar fi portbagajele de acoperiș sau suporturile pentru biciclete pe care le-ai putea dori.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Mintea umană, a 8-a minune a lumii Numerologie: Calculează Cifra Numelui și descoperă ce spune despre tine și persoana iubită – este Sufletul Pereche?

În concluzie, un mini SUV poate fi alegerea potrivită pentru cei ce conduc în oraș, în timp ce la celălalt capăt al spectrului se află cumpărătorii care încă mai au nevoie de stilul impunător al unui SUV clasic pentru escapadele de weekend cu o remorcă. Oricare ar fi motivul pentru care ți-ai propus să achiziționezi un SUV, important este să ai în vedere și aspectele complementare privind confortul și siguranța.

Sursă foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri