Te-ai hotărât că este timpul să-ți întemeiezi o familie sau plănuiești să rămâi din nou însărcinată? Sunt anumite lucruri pe care trebuie să le iei în considerare. Aceste aspecte te vă vor ajuta în acest demers și este bine să le luați în considerare înainte de a încerca să concepeți.

Iată mai jos câteva lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să rămâi însărcinată.

Întrerupeți tratamentul contraceptiv

Unele metode de contracepție, cum ar fi prezervativele masculine și feminine, diafragma și planificarea naturală nu vă vor perturba ciclurile menstruale sau fertilitatea dacă încetați să le utilizați. Cu alte metode, cum ar fi pilula contraceptivă combinată și injecțiile contraceptive, poate dura un timp pentru ca ciclurile menstruale să revină la normal odată ce sunt oprite. Deși nu există niciun motiv pentru care concepția să nu fie încercată imediat, unele femei preferă să aștepte câteva luni înainte de a încerca să rămână însărcinate, astfel încât ciclurile lor naturale să se poată reseta și corpul lor să fie complet pregătit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Încercați să concepeți la momentul potrivit

Știați că unul din două cupluri ar putea încerca să conceapă la momentul nepotrivit? Sunt doar câteva zile pe lună când o femeie poate rămâne însărcinată. Făcând sex în ziua ovulației (când corpul eliberează un ou) sau în zilele premergătoare ovulației îți va crește șansele de a rămâne însărcinată. La un moment dat, poate ați auzit că ciclul mediu durează 28 de zile și că ovulația are loc în ziua 14. Aceste două cifre sunt doar valori medii ale datelor colectate. În realitate, majoritatea ciclurilor femeilor nu se potrivesc cu aceste valori „medii”. Urmăriți-vă ciclul cu un test de ovulație. Vă va ajuta să identifici durata propriilor cicluri și data ovulației, așa că nu va fi o simplă presupunere.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Achiziționați teste de sarcină bune

Deisgur, pentru a putea verifica dacă ești însărcinată ai nevoie de teste de sarcină. Este ideal ca acestea să fie de calitate, deci e bine să te informezi despre acestea înainte de pasul important. Există mai multe branduri de teste de sarcină, dar majoritatea funționează la fel. Unele au precizie mai mare, de aceea este ideal să optezi pentru acelea. Un rezultat pozitiv te poate întrista și descuraja dacă se dovedește a fi fals pozitiv, iar un rezultat fals negativ te poate induce în eroare. Respectă pașii atunci când faci teste de sarcină și alege-le pe cele cu rezultate bune.

Luați acid folic

Luarea unui supliment cu acid folic ajută la prevenirea defectelor tubului neural la copil, cum ar fi spina bifida. De exemplu, în Regatul Unit, ofițerul guvernamental de sănătate recomandă femeilor care doresc să rămână însărcinate și celor care sunt deja însărcinate să ia zilnic un astfel de supliment care conține 400 de micrograme de acid folic. În mod ideal, ar trebui să începeți să îl luați cu trei luni înainte de a încerca să rămâneți însărcinată și pe tot parcursul primului trimestru de sarcină. Când si o dietă sănătoasă, vei obține deja acid folic din alimente precum cerealele fortificate pentru micul dejun, leguminoasele, legumele cu frunze verzi și sucul de portocale, dar este totuși important să iei suplimente, deoarece este atât de greu de obținut numai din dietă.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Rămâneți în formă și aveți o greutate bună

Sarcina îți va pune presiune pe corpul tău, așa că a te menține în formă dinainte te va ajuta când va veni momentul. Dacă ești într-o formă fizică bună înainte de a rămâne însărcinată, îți va fi mai ușor să rămâi activă atunci când vei fi. Exercițiile fizice pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a nivelului de energie. În plus, reduce stresul, un factor pozitiv atunci când vine vorba de concepere. A avea o greutate sănătoasă te poate ajuta să rămâi însărcinată, așa că cel mai bine este să încerci să-ți atingi greutatea dorită înainte de a încerca să rămâi însărcinată. Medicul dumneavoastră vă va putea oferi informații despre greutatea dumneavoastră ideală.

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Sursa foto: Photo by John Looy on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri