11 Martie 2022 publicat în Lifestyle 46 share-uri

Nadia Comăneci este, probabil, cea mai mare mândrie a României. Prima gimnastă care a primit nota 10 într-un concurs olimpic, românca este recunoscută ca fiind una dintre cele mai mari sportive ale tuturor timpurilor.

Nadia Elena Comăneci s-a născut pe 12 noiembrie 1961 în Onești, Bacău, iar parcursul tău a fost presărat cu multe reușite, dar și extrem de multă muncă în sala de gimnastică.

Nadia Comăneci este prima gimnastă a epocii moderne care a obținut 10 curat la concursul olimpic de gimnastică, la numai 14 ani. Marea sportivă a României a câștigat de-a lungul timpului numeroase medalii de aur, bronz și o medalie de argint și a scris istorie în toate competițiile în care a participat.

Prima femeie care a scris istorie în gimnastică

După o activitate profesională bogată în reușite și succese unice în lume, Nadia Comăneci s-a retras din viața sportivă după Jocurile Olimpice din 1980, de la Moscova. Ulterior, Nadia a fost membră a Federației Române de Gimnastică și a antrenat mai multe sportive.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

În 1989, gimnasta trecut ilegal granița româno-maghiară și a ajuns în Statele Unite, acolo unde trăiește și în prezent.

Nadia Comăneci a scris și o carte, o autobibliografie intitualată "Scrisori către o tânără gimnastică", publicație apărută în 2003.

În 2021, Nadia a fost decorată cu Ordinul național Steaua României în grad de Mare Ofițer „în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru excepționala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obținute în calitate de reprezentantă a României, precum și pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generații”, relatează wikipedia.ro.

Citate Nadia Comăneci

  • Eu visam de multe ori exerciţiile pe care le făceam. Şi de multe ori le greşeam în vis, ceea ce nu se întâmpla în realitate! Mult mai bine decât invers!
  • Nu am făcut gimnastică pentru a călători, nu am făcut gimnastică pentru a-mi cum­pă­ra anumite lucruri, să devin o celebritate, am făcut pentru că mi-a plăcut şi este important să pui pasiune în ceea ce faci.
  • Astăzi, gimnastica este dominată de femei. Femeile sunt capabile să muncească din greu, trebuie doar sa le dăm oportunitatea pentru a o face.
  • Munca grea face totul mai uşor. Acesta este secretul meu. De aceea am câştigat.
  • Îmi place să le spun tinerilor să muncească mult pentru a-şi îndeplini visele şi să trăiască momentul.
  • Nu fug de o provocare pentru că îmi este frică. În schimb, fug spre ea, deoarece singura modalitate de a scăpa de frică este să o calc în picioare.

S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri