7 Martie 2022 publicat în Lifestyle 14 share-uri

Schiatul este o activitate sportivă și recreativă benefică pentru sănătatea ta, iar vârsta nu reprezintă un impediment în a face acest lucru. Este important să nu îți stabilești așteptări mari și să fii convins că până la urmă vei reuși să schiezi. Citește rândurile de mai jos și descoperă sfaturi și informații utile.

Un lucru este inevitabil: fii pregătit să cazi

Dacă vârsta nu este un impediment, condiția fizică contează. În primul și primul rând, o să cazi des și trebuie să înveți să cazi. Bineînțeles, nu este nicio rușine că se întâmplă asta și nu trebuie să te demoralizeze acest aspect. Până și schiorii profesioniști mai cad, câteodată.

Iată câteva tehnici importante, pe care instructorii sau monitorii de schi ți le vor explica și mai bine, precum:

  • nu schia cu viteză mare, astfel ai timp de reacție mai bun;
  • lasă-te pe o parte atunci când simți că îți pierzi echilibrul, nu te încorda și lasă umerii și șoldul să atenueze căderea;
  • menține picioarele cât mai apropiate de corp și nu te sprijini în mâini atunci când cazi.

Începe cu un instructor de schi

Este de ajutor un instructor de schi? Răspunsul este cu siguranță “Da”. Ar fi ideal să începi să înveți să schiezi alături de un instructor sau monitor de schi, deoarece tainele schiatului se învață de la oameni pregătiți în domeniu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. BEBELONIA - revistă gratuită pentru mame - lansată de Alexandra Lopotaru, jurnalistă şi blogger Abuzul nu este dragoste: Yves Saint Laurent Beauty sprijină lupta pentru combaterea relațiilor intime abuzive Putem crește o nouă generație de fete în tech? „Începând cu 7-10 ani fetele își pot pierde interesul în științele exacte, dar motivele nu țin de aptitudini.”

Contează foarte mult să deprinzi tehnici corecte de schiat încă de la început, pentru siguranța ta și a celorlalți pasionați de sporturi de iarnă aflați pe pârtie. În plus, un instructor va ști să abordeze orice situație, îți dă încredere și va observa, într-un mod obiectiv, felul în care progresezi.

Echipamentul adecvat este obligatoriu

La schi ai nevoie de îmbrăcăminte impermeabilă, respectiv straturi de haine termice. Deși contează calitatea, pentru început poți merge și pe haine basic. Important este să fie speciale pentru schi. Mărimea lor trebuie să fie conformă cu corpul tău, așadar trebuie să te simți confortabil în ele.

În privința clăparilor, laba piciorului nu ar trebui să se miște în lateral, iar degetele trebuie să poată fi mișcate. Asigură-te așadar că te simți bine în ei, având în vedere aspectele menționate. Nu uita de mănuși, care te protejează atât de frig, cât și de posibilele răni de la căzături. Casca este un element de siguranță obligatoriu, indiferent de nivelul de experiență, iar ochelarii te protejează de vânt, zăpadă și alte pericole.

Maria Daud - “MoonGlow a crescut frumos, a crescut organic și prin educație” Ce și cum le vorbim celor mici despre cutremure? Sfaturi de la Psiholog Diana Ceolpan Cum ne influențează arhetipurile și inconștientul colectiv și cum să le folosim pentru a ne îmbunătăți viața

Legat de schiuri și bețe, te poți gândi și la varianta de achiziție second-hand. În orice caz, dacă vrei să cumperi schiuri, mergi pe mâna unui specialist care să te îndrume, pentru a nu investi greșit banii. Contează structura, forma și dimensiunea lor.

Dacă nu vrei să cumperi un echipament de schi, atunci poți alege să închiriezi unul. Pentru început poate fi OK, mai ales că cei din centrele de schi te vor ajuta. Totuși, există posibilitatea ca în perioadele de vârf să nu mai aibă măsurile tale.

Cum alegi pârtia potrivită

Simplu, după culoare. La nivel internațional, pârtiile cu marcaj albastru sunt dedicate începătorilor și intermediarilor, iar marcajul verde indică o pârtie foarte ușoară, de antrenament, a școlilor de schi. Pârtiile roșii și negre sunt pentru avansați, respectiv experți.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Cum să îți transformi casa într-o sărbătoare a simțurilor cu ajutorul Crăciunițelor Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Acum rămâne să-ți alegi stațiunea de iarnă favorită, cu pârtii de schi speciale pentru începători. Asigură-te că te informezi pe o hartă cu privire la traseele pârtiilor existente. De exemplu, la Straja ski ai toate condițiile moderne pentru a învăța sporturi de iarnă.

Ce este un skipass

Skipass-ul este o achiziție necesară oricărui schior, pentru că îți oferă acces în primul rând la instalațiile de transport pe cablu, fără de care nu poți ajunge sus, pe pârtii. Uneori mai sunt incluse și mici facilități la anumite servicii din stațiune. Un skipass poate fi valabil de la câteva ore, la o zi întreagă sau pe o perioadă mai mare, precum 5 sau 10 zile. De regulă, se achiziționează de la ghișeele aflate la baza pârtiei, alteori și online, însă cu precădere în stațiunile de iarnă din afară.

Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, îți spune cât poți câștiga din Youtube Încălțările pentru copii: cum le alegi și de ce trebuie să ții cont MedLife lansează primul Centru de Medicină a Stilului de Viață din România

În concluzie, cu mici eforturi fizice, mentale și financiare, te poți bucura de zăpadă într-un mod deosebit.

Sursa foto: shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri