12:01, 15 Ianuarie 2010 publicat în Lifestyle

Povestea de iubire incepe cu gustul primului pahar pe care il gasesti amar si sec, similar cu gustul propriei vietii. Primul pahar te face sa prinzi curaj. Iti da aripi sa te tii tare. Urmatoarele sunt balsam pentru inima ta ranita si puterea de a-ti duce si lua copilul singura de la scoala, de a suporta rusinea si durerea unui esec pe care il percepi cel mai mare din viata ta, pentru ca sensul existentei sa-si faca din nou loc in viata ta ratata. Cele de dupa ele sunt raul devenit necesar.

Probabil in acest moment te uiti crucis la randurile mele si nu-ti vine sa crezi ca nu sunt scrise de un barbat. Teoretic vorbind, femeile nu “beau”. Termenul este mult prea masculin, injectat cu miros ieftin de alcool si tutun, decazut si demn de mila pentru a fi asociat cu o fiinta sensibila, delicata, perfect stapana pe simturile ei si echilibrata precum se presupune ca este o femeie de varsta a doua. Femeile nu consuma alcool decat ocazional. O petrecere, o data pe an cand vrei cu orice chip sa-ti faci de cap sau ca, un amuzament de zile mari, o mica injectie de euforie pura, o veselie temporara si binevenita sau dezbracarea de orice inhibitii.

In mintea si conceptia omenirii cea veche de mii de ani femeile nu au vicii. Femeile nu au vicii. Nu prea mari, nu foarte costisitoare, nu aducatoare de nenorociri... In cel mai rau caz, femeile au dependente. Da, sunt vesnic pierdute in patima dependentelor de iubire, de afectiune, de trai bun si viata frumoasa, de rasfaturi si frumusete, de shopping si de strabatut colidoarele sclipitoare ale mallurilor incarcate cu haine, de admiratie, de apreciere si de cateva inca altele.

In capcana alcoolului cad doar barbatii, barbatii slabi, incapabili, cu gene prost aruncate in constructia lor, barbati care nu valoreaza nici doi bani, barbati care nu se respecta si nu-i respecta nici pe ceilalti.

Citeste si:
”Cruella”, o poveste fermecătoare despre originea și devenirea...
”Cruella”, o poveste...

Femeile sunt mai responsabile, gandesc de doua ori inainte de a actiona, nu-si pierd capul cu una cu doua, isi pot controla mai mult decat barbatii impulsurile. Patima alcoolului apartine exclusiv barbatilor Noi femeile avem patima tabieturilor, nu cadem atat de usor prada viciilor. Poate doar sa cada cerul peste tine sau sa ti se intample tocmai tie catastrofa mondiala...

“Nu ti se poate intampla tocmai tie”. Asa am spus si eu. Tu nu esti slaba. Tu poti sa-ti revii daca tocmai ai fost concediata. Tu esti o femeie puternica. Tu poti sa mergi mai departe chiar si atunci cand ti se infunda toate cararile. Tu o sa mergi mai departe chiar daca ai un copil de crescut singura acasa, iar sotul tau cel fidel te-a parasit pentru o femeie pe care o iubeste mai presus decat propria viata de o saptamana. Tu le poti pe toate, tu ai pentru ce sa traiesti si sa lupti in continuare. Doar prostii si cei slabi de inger, doar oamenii fara o scoala si un capatai de educatie, vointa si autoimpunere au nevoie de o asa metoda triviala, injositoare si degradanta de refulare si evadare din realitate...

Citeste si:
Training-uri, mentorat și finanțare pentru 10 antreprenoare din...
Training-uri, mentorat și...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri