Hai să cunoaștem miturile și adevărurile despre procedura de mărire a sânilor. 

Mărirea sânilor este o procedură foarte populară. Această intervenție chirurgicală ajută femeile să se simtă mai bine în pielea lor, să-și recapete încrederea în sine și să se simtă și mai frumoase. Acum, hai să cunoaștem miturile și adevărurile despre acest subiect.

1. Implantul expiră în câțiva ani.

Acest mit este fals (dacă știi să alegi echipa/clinica medicală care te va opera). Protezele mamare din ziua de azi sunt implanturi din silicon multistratificat, cu textura gel, care sunt mult mai puternice decat protezele anterioare. Acestea sunt proteze care sunt concepute pentru a rezista unei perioade mari de timp.

2. Cu cât implantul este mai mare, cu atât este mai mare riscul de complicații.

Este adevărat. Specialiștii în medicină estetică și chirurgie sunt de acord că efectele adverse sau dificultățile cresc odată cu dimensiunea implantului. De exemplu, cu o proteză mare, există o șansă mai mare de contractură capsulară sau pliuri la nivelul pielii. Implanturile mamare pot fi plasate deasupra sau sub mușchiul toracic.

Pentru majoritatea pacientelor care au sânii mici (cupă A sau B), preferința obișnuită este să plaseze implantul sub mușchi, deoarece acesta camuflează bine implantul și îi conferă o formă mai naturală. La pacientele care au un sân natural mai mare, un sân tuberos sau o slăbire ușoară, deseori poate avea sens să plaseze implantul deasupra mușchiului.

3. Implanturile mamare pot provoca cancer sau pot face mai dificilă detectarea eventualelor tumori.

Este fals. Cu toate acestea, se recomandă ca femeile supuse unei intervenții chirurgicale la sân să fie supuse unui screening mamar prin scanare CT, mai degrabă decât mamografie. În principal pentru că mamografia poate deteriora implantul din cauza presiunii.

4. Protezele sunt vizibile, nu arată ca un sân natural.

Adevărat sau fals în funcție de mulți factori. Se poate obține un aspect foarte natural și armonios; totul va depinde de tipul de sân al pacientei, de mărimea și forma implantului, de marca implanturilor și mai ales de chirurgul plastician pe care îl alege pentru a efectua procedura.

Există două tipuri de implanturi mamare: gel siliconic și soluție salină (apă sărată). Fiecare are avantajele și dezavantajele sale. Unele femei preferă aspectul gelului de silicon în locul salinului, deoarece acest material imită îndeaproape țesutul natural al sânilor. Acesta este motivul pentru care implanturile cu gel de silicon sunt alegerea marii majorități a pacienților. Cu toate acestea, fiecare femeie are preferințele și ideile ei despre ce tip de implant mamar i se pare cel mai natural.

5. Pot fi respinse implanturile de către organism?

Respingerea ca atare nu are loc, dar poate apărea contractura capsulară. În jurul tuturor implanturilor se formează o cicatrice, care este în mod normal o barieră de izolare foarte subțire și, în unele cazuri, aceasta se poate îngroșa și întări.

Acestea sunt cazuri foarte rare și, încă o dată, să te lași pe mâinile unor chirurgi plasticieni cu experiență vastă și cazuri de succes în acest tip de procedură, va fi cea mai bună alegere pentru a evita orice probleme.

6. Odată cu operația de mărire a sânilor nu voi mai putea alăpta.

Fals. O femeie care a suferit această operație poate alăpta fără nicio problemă, deoarece protezele nu interferează cu canalele de lapte atunci când sunt plasate în spatele glandei mamare. Deci relația dintre mărirea sânilor și alăptare este pe deplin compatibilă.

7. Odată cu operația, voi pierde din sensibilitatea mameloanelor.

Depinde. Atunci când se efectuează o mărire majoră a sânilor, există șanse ca nervii din sân să fie răniți și să se piardă sensibilitatea din cauza întinderii în sine. Dar cu o alegere a unei dimensiuni normale, naturale, este foarte greu să apară această problemă.

8. O femeie care are sânii măriți ar trebui să meargă mai des la controale medicale.

Adevărat. Este recomandat să faci un examen în fiecare an (aproximativ), doar pentru a verifica integritatea implantului. În toate cazurile, chirurgul care efectuează intervenția trebuie să îți ofere ghidurile postoperatorii pe termen scurt și lung. Nu ezita să-ți pui toate întrebările, să ai încredere în alegerea ta și sa fii bine informată despre intervenție și importanța acestor vizite medicale.

9. Nu poți să te zbori în siguranță cu implanturi mamare

Fals. Desigur, poți călători în siguranță. Modificările de presiune nu sunt suficiente pentru ca un implant să se rupă.

10. Nu vei putea să faci sport după operație.

Depinde de perioada de recuperare. După operație, trebuie să eviți să faci sport până la trecerea unei luni (medicul care te va opera îți va da instrucțiuni specifice pentru cazul tău). După această perioadă, și atâta timp cât ți-a recomandat medicul specialist, poți face sport cu un sutien potrivit fără nicio problemă!

Pentru mai multe detalii despre augmentarea mamară îl puteţi contacta pe Dr. Maximilian Muntean la contact@drmaximilian.ro.

Sursa foto: Photo by philippe spitalier on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri