25 Februarie 2022 publicat în Lifestyle 3 share-uri

Probabil și tu, ca mulți alții, ai realizat la un anumit moment că nu mai faci lucruri care să te bucure, pentru că ești mereu ocupat. Astfel, ajungi doar să acorzi timp activităților cu adevărat necesare (cumpărături sau ordine), iar odihna și relaxarea sunt sacrificate.

De câte ori ai renunțat la orele de somn sau la timpul dedicat numai ție, pentru a rezolva sarcini legate de muncă? Dacă atunci când încerci să răspunzi la întrebare realizezi că, de fapt, nu ai mai avut un timp doar al tău pentru relaxare, este timpul să îți prioritizezi programul și să îți pui sănătatea fizică și psihică pe primul loc.

Cu pași mici, dar siguri, poți să dobândești o rutină sănătoasă pentru relaxare.

Planifică ieșiri în fiecare weekend

O ieșire de weekend, departe de oraș, poate fi cea mai bună terapie pentru tine. Trebuie doar să îți planifici ca în fiecare sfârșit al săptămânii să ieși într-un loc diferit. Dacă ai în plan să îți organizezi un final de săptămână ca un city break, mergi în orașe care nu sunt atât de căutate de turiști, dar pot oferi experiențe aparte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Craiova, spre exemplu, poate fi o atracție de weekend. S-a dezvoltat în ultimul timp, extinzându-se cu multe cartiere noi. Nu lipsesc nici anunțurile cu apartamente de vanzare în Craiova, pentru că, fiind și un centru universitar, mulți tineri aleg să rămână în orașul în care au studiat. Poți face plimbări în centrul istoric din Craiova, să te oprești pe la muzeul de artă sau la grădina botanică. Sigur vei găsi un loc care să te mulțumească și, nu în ultimul rând, să te relaxeze. Este ușor de ajuns, atât cu mașina personală, cât și cu trenul, devenind o destinație numai bună pentru weekend.

Ia pauze mai dese

Te-ai pus dimineața la birou și ai realizat că te-ai mai ridicat abia după ore bune lucrate. Productivitatea are sensuri diferite pentru fiecare persoană, dar nimeni nu va funcționa bine dacă nu își ia, printre sarcini, câteva minute de odihnă.

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Setează-ți obiective clare pentru fiecare zi și ia câte o pauză de cinci - zece minute la fiecare oră lucrată. După patru ore de muncă, cel mai bine este să îți acorzi minimum jumătate de oră să mănânci și să faci orice altceva. Vei vedea că te vei simți mult mai bine dacă te deconectezi fix în mijlocul zilei și fix când este treaba cea mai grea. Atunci când ești odihnit, parcă și lucrurile merg mai bine.

Dacă ai o cafenea sau patiserie aproape, răsfață-te cu ceva bun și du-te pentru douăzeci de minute la o plimbare.

Începe și termină ziua cu ce îți place cel mai mult

Este foarte ușor să te trezești cu zece minute înainte de muncă și să te așezi la birou, fără să mai faci altceva. Nimic mai greșit, pentru că, odată ce va trece timpul, vei ajunge într-un punct în care nu te vei mai identifica cu tine sau cu ceea ce faci.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii

Trezește-te cu o oră înainte de a începe munca. Stabilește-ți un ritual pe care să îl ai în fiecare dimineață, fie că citești sau faci orice altceva. Este cel mai sănătos pentru tine să începi ziua cu o atitudine pozitivă, pentru că îți va oferi mai multă încredere și concentrare. La fel, ia-ți o oră seara să faci aceleași lucruri. Deconectează-te de la orice altă activitate și acordă-ți un timp doar pentru tine și ce îți place mai mult.

Vei vedea că, odată ce ziua va începe și se va termina în același mod, vei avea mai multă forță să faci lucrurile bine.

Petrece mai mult timp cu tine și cu nevoile tale, pentru a simți că ai, într-adevăr, o viață împlinită. Nu uita să îi ții aproape pe cei dragi, să fii cu ei de fiecare dată când îți cer ajutorul. Având o rutină de relaxare, te vei simți și tu la fel.

Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!  

Sursa foto: ShotPrime Studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri