8 Decembrie 2021 publicat în Lifestyle 34 share-uri

Deși de multe ori postul este văzut ca o perioadă de restricții alimentare, adevărul este că postul îi oferă corpului o perioadă de respiro, de relaxare, schimbându-și pentru un scurt timp modul de a se hrăni și sursele din care își asigură nutrienții. Postul poate înseamna de asemenea o echilibrare emoțională și spirituală, în care suntem mai atenți să aducem în armonie ceea ce simțim și gândim cu ceea ce rostim și modul în care acționăm.

Corina Dan, consultant nutriționist SanoVita, ne oferă câteva sfaturi despre cum putem mânca sănătos și variat chiar și în post, ce trebuie să evităm și cum putem fructifica acest prilej pentru a dezvolta noi obiceiuri sănătoase în dieta zilnică.

Ce nu trebuie să îți lipsească din cămară

Specialistul SanoVita își recomandă câteva alimente pe care le poți folosi toată iarna, nu doar în post: linte, quinoa, năut, tofu, soia, rondele expandate de grâu și orez expandat, pastele vegetale tartinabile din linte și bob, untul de arahide, băuturile vegetale – diverse sortimente, cereale și fulgi, nuci și fructe uscate, diverse feluri de semițe. Se depozitează simplu, nu sunt ușor perisabile și sunt ingrediente vitale pentru o mâncare vegetariană nu doar bogată nutrițional, ci și savuroasă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

De asemenea, legumele și fructele nu trebuie să îți lipsească niciodată din frigider – sigur că recomandarea specialiștilor se rezumă la a le consuma în starea lor cât mai naturală pentru a ne asigura asimilarea în proporții cât mai mari a vitaminelor și mineralelor, însă le putem consuma si în ciorbe, supe creme sau tocanite.

Diversifică

Știm că a mânca variat în fiecare zi este o adevărată provocare, secretul acestei acțiuni constă însă în planificare. Dacă vei stabili meniul pentru următoarele zile și te vei asigura că ai toate ingredientele necesare în frigider, pregătirea mesei va deveni o activitate plăcută și motivantă deopotrivă. O alimentație sănătoasă și echilibrată este caracterizată de ingrediente sănătoase și de diversitate.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Evită preparatele foarte procesate

Există o mulțime de produse de post pe care le poți achiziționa din supermarket, recomandarea este să citești etichetele și să eviți alimentele foarte procesate care conțin grăsimi în exces, carbohidrați rafinați, aditivi chimici (precum potențiatorii de aromă sau coloranții sintetici), produsele bogate caloric și sărace nutrițional și zahărul în cantități mari. Nu sunt recomandate excesele de niciun fel, moderația fiind unul din factorii alimentației sănătoase, alături de diversitate și echilibru.

Atenție specială la etichetele pateurilor vegetale din comerț! Trebuie să ne asigură că produsele alese sunt cât mai apropiate de natural, fără coloranți artificiali, potențiatori de gust sau alți aditivi sintetici. Există din fericire pe piață variante sănătoase de paste tartinabile, cum ar fi pastele vegetale din bob și linte roșie de la SanoVita, care au eticheta curată, fiind gustoase și hrănitoare.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Începe cu pași mici și experimentează în bucătărie

Daniela Dan, chef SanoVita, specializată în bucătăria vegană și vegetariană, ne sfătuiește să te gândești pentru început la câteva preparate vegetale simple pe care le îndrăgești și să le rotești pentru o perioadă. Apoi, poți începe să experimentezi, ușor-ușor. Este o perioadă foarte bună să încerci produse și preparate noi, care sigur te vor surprinde plăcut. Câteva idei de rețete inedite:

Foto articol: Losangela/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri