8 Noiembrie 2021 publicat în Lifestyle 15 share-uri

Cum să trăiești o viață frumoasă și împlinită? 7 sfaturi de la Stefanos Xenakis, autor popular de cărți motivaționale din Grecia.

"Fiecare zi este un DAR. Povești despre frumusețea vieții", bestsellerul național al Greciei publicat de Lifestyle Publishing, este o carte care și-a croit drum către inimile cititorilor într-un mod aparte, în răspăr față de tendințele cultivate azi în lume, când mulți consideră că senzaționalul negativ și sentimentele de frică și ură atrag mai mult atenția și pot fi și ușor monetizate. În "Fiecare zi este un DAR", Stefanos Xenakis își învață cititorii prin intermediul a 100 de povești să descopere frumusețea vieții, care devine la autorul grec un concept foarte cuprinzător. Acesta include măreția, unicitatea și frumusețea fiecărei persoane, a relațiilor dintre oameni, dar și cu sine însuși, iar autorul subliniază și beneficiile cultivării ei. Frumusețea devine forța care urmată poate revoluționa viețile, aducând în ele împlinirea și revelația unui sens.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Iată 7 sfaturi simple de la Stefanos Xenakis despre cum se poate transforma fiecare viață într-una frumoasă și împlinită.

1. Organizarea este esențială!

„Să mergi la culcare devreme. Ziua începe de cu seară. Înainte de a merge la somn, să îți organizezi ziua următoare. Cu hârtie și creion. Să nu o lași la întâmplare”, spune Xenakis. Respectul față de viață se traduce concret prin respectul fiecărei zile. Trăim o perioadă limitată și din acest motiv fiecare zi e importantă, cu atât mai mult cu cât e folosită la îndeplinirea obiectivelor: „Să ai un caiet cu obiective de atins. Să îl păstrezi cu evlavie. Să le scrii cu grijă și să le rescrii. Aceasta este busola din viața ta”, mai spune autorul grec.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Organizarea fiecărei zile este un mijloc de a organiza întreaga viață și de a o subordona atingerii unui obiectiv. Stefanos Xenakis atrage atenția că acesta este modelul pe care l-a aplicat în propria existență.

2. Cultivarea unei relații frumoase cu sinele.

„Să ai grijă de tine însuți ca și cum ai fi cel mai important om de pe pământ. Ești. Doar că nu ți s‑a spus asta”. O spune însă răspicat autorul favorit de literatură motivațională al grecilor. Lucrurile simple precum să te îmbraci frumos și îngrijit, să-ți faci timp să citești măcar 15 minute pe zi, să te plimbi sau să alergi, să muncești cu plăcere, chiar dacă ai salariul mic, să-ți pregătești micul dejun și să-l împarți și cu alții, să dăruiești un zâmbet, o vorbă bună sau pur și simplu să saluți sunt obiceiuri care dezvoltă respectul de sine.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

„De multe ori, dăm sinelui nostru resturile”, observă Xenakis, însă nu ar trebui să procedăm așa. „Este minunat să ai grijă de tine. Te simți foarte bine. Important. Simți că meriți toate acestea”. Calitatea vieții este dată și de relația pe care fiecare o are cu sinele său. Îmbunătățirea acesteia este esențială așadar pentru o viață împlinită.

3. Cultivarea unei relații frumoase cu ceilalți și cu lumea.

"Fiecare zi este un DAR" este o carte în care personajele principale sunt oamenii obișnuiți. O întâlnire cu un prieten sau cel mai frecvent cu un necunoscut este adesea revelatoare. Nu există oameni neimportanți pare a spune autorul grec, pentru că de la fiecare putem învăța ceva.

„Să lucrezi în echipă. Și să trăiești în colectiv. Altfel nu se poate. (...) Să te asociezi cu cei mai buni. Cu cei care au ceva în plus față de tine. Ceva ce îți dorești. Să nu îți fie teamă de ei. Să nu fii invidios pe ei. Ei te vor conduce mai sus. Devii precum cel cu care te însoțești. Să ridici ștacheta”. Stefanos Xenakis își îndeamnă cititorii să privească frumusețea din jurul lor și să țină un caiet în care să noteze tot ce observă. Cultivarea frumuseții și mulțumirea sunt urmate aproape automat de o stare de bine.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

4. Să ai grijă de tine din punct de vedere fizic.

„Nu contează care este visul tău. Important este ce preț ești dispus să plătești ca să îl îndeplinești”. Visul lui Stefanos Xenakis este să aducă în fiecare școală din Grecia preocuparea pentru dezvoltarea abilităților vieții și valorilor morale. Pentru a-și atinge acest obiectiv, Xenakis se scoală în fiecare dimineață la ora 5, înoată în mare fie iarnă, fie vară, aleargă înainte de răsăritul soarelui și urmează o dietă strictă ca să fie în perfectă formă fizică.

5. ...Dar și mental.

Aceeași preocupare se regăsește și pentru perfecționarea la nivel mental. Xenakis citește o carte în fiecare săptămână, ascultă discursuri care să-l inspire, nu a mai deschis televizorul din 2001, participă la seminare în țară și străinătate ca să se perfecționeze, străbate Grecia în lung și-n lat – pe cheltuiala lui – a petrecut zile și nopți ca să facă exerciții de respirație și să învețe să mediteze și e convins că va proceda ca și până acum până la finalul vieții. Xenakis nu crede în noroc. Crede că oamenii cuceresc ceea ce-și doresc prin efort de zi cu zi.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Citiți continuarea pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri