23 Septembrie 2021 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Activitatea fizică este recomandată pentru un stil de viață sănătos. Sportul te ajută să te menții în formă și să ai grijă de sănătatea ta fizică și psihică. A fost dovedit faptul că exercițiile fizice sunt utile și pentru a face față mai bine stresului. Însă, de multe ori, ești prea obosit sau nu găsești motivația pentru a aloca activităților sportive câteva minute din programul zilnic.

Să faci din sport o parte plăcută a activităților zilnice poate fi mai ușor decât crezi. Ai nevoie să te simți confortabil, ceea ce poți obține dacă ai un partener de nădejde în tot acest proces, precum și echipamentul necesar pentru ca antrenamentele să fie agreabile. În acest sens, Under Armour se numără printre producătorii de articole sportive care s-au angajat să îmbunătățească performanța sportivilor, prin producția de încălțăminte, îmbrăcăminte și accesorii care să facă antrenamentele mai plăcute.

Îți prezentăm, în rândurile următoare, câteva trucuri care te-ar putea ajuta să te bucuri din plin de activitățile fizice zilnice.

Stabilește ce îți dorești să obții prin sport

Scopul este unul dintre factorii care contribuie la menținerea unui program de activități fizice zilnice. Așadar, este important să îți stabilești un obiectiv, pentru a-ți menține vie motivația. Vrei să reușești să alergi la un maraton? Îți dorești să îți tonifici abdomenul? Vrei să fii pregătit pentru drumeții? Intenționezi să faci un anumit număr de exerciții într-un interval de timp precis? Îți dorești să ai o condiție fizică mai bună? Indiferent care e scopul pe care îl urmărești, important este să îți stabilești un obiectiv realist și să lucrezi pentru a obține ce ți-ai propus. Odată ce ți-ai stabilit un obiectiv, îți va fi mai ușor să îți găsești motivația zilnică pentru a face activități fizice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Un program creat de trei elevi din Hunedoara va rula pe Staţia Spaţială Internaţională Campanie umanitară pentru o educatoare din județul Iaşi, mamă a trei copii

Nu îți seta obiective nerealiste

De cele mai multe ori, când începem un antrenament, suntem motivați. Acest lucru este benefic, însă motivația poate fi o sabie cu două tăișuri. De ce? Pentru că nu e constantă. Ceea ce înseamnă că nu te poți baza pe ea întotdeauna. În schimb, îți poți crea obiceiuri sănătoase pentru a fi mereu determinat să faci sport. Totodată, motivația te poate determina să ceri de la tine mai mult decât poți duce. Este important să conștientizezi că scopul este de a avea un stil de viață sănătos, nu de a face antrenamente intense. Așadar, setează obiective realiste și mărește gradul de efort pe măsură ce corpul tău este pregătit pentru un antrenament mai dificil.

Când vrei să ai un stil de viață sănătos și să îți formezi o rutină de antrenamente zilnice, performanța este mai puțin importantă. Ceea ce trebuie să urmărești cu adevărat este să îți respecți obiceiurile sănătoase stabilite la început.

Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia! Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Editura CUANTIC a lansat Cartea Paștelui

Oferă-ți recompense

Persoanele care fac sport regulat au tendința de a face acest lucru datorită beneficiilor pe care activitățile fizice le aduc în viața lor: mai multă energie, somn de calitate, o stare psihică îmbunătățită. Însă, acestea sunt recompense pe termen lung. Când începi un antrenament, ai nevoie, de multe ori, să primești o recompensă imediată, dacă îl termini cu succes. Așadar, oferă-ți câte o recompensă după fiecare antrenament. Gândește-te la ceva ce îți dorești foarte mult și motivează-te să termini antrenamentul pentru a-l primi. Poate fi vorba despre o cafea pe care să o savurezi în voie, un obiect vestimentar pe care ți-l dorești, dar eziți să îl cumperi ori de câteva ore petrecute la spa.

Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Dacă antrenamentul este neplăcut și te face să te simți stângaci, probabilitatea să renunți este mai mare. Drept urmare, este vital să alegi activități pe care să îți facă plăcere să le faci, să optezi pentru echipamentul potrivit pentru tine și să îți găsești un coechipier pentru extra-motivație.

Sursă foto: De la NDAB Creativity /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri