15 Septembrie 2021 publicat în Lifestyle 19 share-uri

Munți, izvoare minerale, mofete și multe altele... bogățiile și frumusețile Ținutului Covasnei sunt de necontestat. Tot aici se află și Peștera Puturosu, una dintre cele mai mari mofete naturale din Europa.

Cum acționează gazul mofetic asupra sănătății?

Gazul mofetic invizibil este produsul activității postvulcanice, și este alcătuit mai ales din bioxid de carbon (CO2). Acesta este folosit în balneologie ca baie uscată. Fiind mai greu decât aerul, acest gaz se adună și se așază sub nivelul oxigenului. În timpul tratamentul nedureros, CO2 pătrunde în corp prin piele, ameliorând circulația periferică, normalizând tensiunea arterială, și reducând efortul depus de cord.

Cui îi este recomandat acest gaz? Acesta este recomandat în special persoanelor care suferă de boli cardiovasculare și reumatism.

O curiozitate...

În regiune, cu aproximativ 300 de ani în urmă a fost minat sulful în zonă. Acesta era folosit pentru fabricarea prafului de pușcă, iar bărbații care lucrau la mină pentru a extrage sulful, nu au fost înrolați în armată. Timpul petrecut pentru extragerea sulfului fiind considerat serviciu militar și contribuire la industria militară.

Ți-am stârnit curiozitatea și interesu pentru această mofetă, dar și pentru altele din zona Covasnei?

Te așteptăm în vizită! Pentru mai multe informații, accesează site-ul https://visitcovasna.com/

Foto fr si main: De la Balla Gabor /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri