9 Septembrie 2021 publicat în Lifestyle 3 share-uri

Inainte de a achiziționa online un colier din aur sau un inel cu pietre prețioase, este bine să verifici unele detalii astfel încât să alegi o bijuterie de calitate.

Bijuteriile sunt accesoriile preferate ale oricărei femei. Acestea oferă personalitate oricărei ținute, dar și o notă de eleganță și rafinament. Iar, de-a lungul timpului, designerii au creat tot felul de modele de bijuterii, de la cele statement, până la cele minimaliste, pe care le poți cumpăra acum și online, fără să mai fie nevoie să îți petreci timp în fața vitrinelor. Însă, înainte de a achiziționa online un colier din aur sau un inel cu pietre prețioase, este bine să verifici unele detalii, astfel încât să alegi o bijuterie de calitate.

Compară prețurile

Dacă îți dorești să cumperi online bijuterii cu pietre prețioase, trebuie să acorzi multă atenție prețurilor și ofertelor din shopurile virtuale. În general, bijuteriile care sunt realizate din metale prețioase sau care au pietre prețioase sunt mult mai scumpe decât cele realizate din materiale de calitate inferioară. Tocmai, de aceea, ar trebui să eviți ofertele cu prețuri extrem de mici pentru bijuterii din aur sau argint, deoarece astfel de promoții sunt false, iar produsele sunt, de fapt, realizate din alte materiale.

Caută același model de bijuterii în mai multe magazine online

Ți-a plăcut mult o pereche de cercei? Salvează o fotografie cu aceștia și caută același model și în alte magazine online. Dacă vei găsi același model la prețuri diferite, înseamnă că aceștia nu sunt originali și că nu sunt realizați din materiale de calitate. În general, magazinele care vând doar bijuterii obișnuiesc să vândă doar modelele lor proprii, așa că acolo vei găsi, cu siguranță, doar accesorii de calitate.

Cere un certificat de autenticitate

În general, bijuteriile de calitate sunt însoțite de un certificat de autenticitate care oferă mai multe detalii despre produs. Iar, în cazul unor bijuterii cu diamante, acest certificat este emis de IGI, cea mai cunoscută instituție specializată în certificarea independentă a pietrelor prețioase și a bijuteriilor. De exemplu, pe certificatul de autenticitate al unui inel cu diamant, vei găsi toate elementele specifice diamantului respectiv–mai exact cei „4C”–Color, Clarity, Cut and Carat Weight (Culoarea, Claritatea, Tăietura și Greutatea în carate a diamantului).

Dacă vei cumpăra bijuteri online, va fi extrem de important să ceri și un certificat de autenticitate, pentru a verifica dacă accesoriul pe care l-ai ales este de calitate. În cazul în care inelul pe care ți-l dorești este vândut la un preț extrem de mare, fără un certificat de garanție, atunci, ar trebui să te gândești de două ori, înainte de a face o asemenea achiziție. Iar dacă acesta are și diamant, prețul ar trebui să fie unul destul de ridicat. Însă, de multe ori, diamantul este înlocuit cu zirconiu cubic, iar o mulțime de clienți ajung să fie păcăliți.

Diferența dintre bijuteriile din aur și cele placate cu aur

Atunci când cumperi bijuterii online, trebuie să știi diferența între un inel din aur și unul placat cu aur; acesta face parte din categoria bijuteriilor de calitate inferioară. De obicei, bijuteriile placate cu aur sunt confundate cu cele „vermeil”, care la bază sunt din argint, fiind de calitate superioară.

Așa că, de departe, cea mai bună metodă de a afla calitatea bijuteriei este aceea de a întreba care este metalul de bază. Multe magazine de bijuterii online au și o opțiune de „Contact”, așa că poți lua legătura foarte ușor cu un comerciant.

De asemenea, în cazul bijuteriilor placate cu aur, baza este constituită din metale de calitate inferioară, cum ar fi oțel sau cupru. În plus, astfel de accesorii sunt acoperite cu un strat extrem de subțire de aur, care se duce repede în timp.

Diferența principală între bijuteriile placate cu aur și cele din aur este prețul. În funcție de acesta, îți poți da seama dacă bijuteria pe care o alegi este realizată dintr-un material prețios, sau nu; cele din aur vor fi întotdeauna mult mai scumpe.

O altă diferență este rezistența strălucirii, însă, acest lucru îl poți observa doar în timp. În cazul bijuteriilor placate, stratul de aur de la suprafață se va duce destul de repede, așa că vei rămâne doar cu metalul de bază.

Așadar, atunci când îți alegi bijuteriile online, este important să acorzi atenție mai multor detalii, de la materialul din care acestea sunt realizate până la prețul acestora. Chiar dacă îți alegi bijuteriile în funcție de design, nu uita să iei în calcul și calitatea acestora, astfel încât să te poți bucura de ele pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Sursa foto: Photo by Klara Kulikova on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri