12 Martie 2021 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Dezvoltarea personală începe în copilărie, continuă în adolescență, tinerețe și la maturitate descoperim că este o activitate permanentă, de care avem nevoie pe toată durata vieții, ca de o busolă cu ajutorul căreia să navigăm pe apele existenței noastre, uneori line, alteori învolburate.

Dar în ce constă mai exact acest drum al învățării cu și despre sine? Se referă la grija pe care trebuie să învățăm să ne-o purtăm, pentru sănătatea trupului și pentru o mai bună stare de spirit. Iată 5 sfaturi de self-care pentru rutina ta zilnică de îngrijire fizică și mentală:

1. În fiecare zi fă-ți timp pentru mișcare fizică

Da, cu toții suntem din ce în ce mai ocupați, iar relația cu monitorul laptopului pare întrecută doar de aceea pe care o avem cu ecranul smartphone-ului. Totuși, dacă vrei să ai cu adevărat grijă de tine, fă-ți timp în fiecare zi pentru activități fizice. Poate că nu ajungi la sală atât de des pe cât ți-ai dori. Dar poți să mergi pe jos, să urci scări, să te plimbi seara în parc un sfert de ceas măcar. Este vreme urâtă afară? Nu-i nimic, dansează, o să-ți facă bine o jumătate de oră de cardio involuntar, în ritm de disco sau latino, iar starea de spirit se va îmbunătăți cu siguranță.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

2. Hidratează-te pe toată durata zilei

Bea apă pe toată durata zilei, ca să-ți menții tonusul bun, vitalitatea, să ai un ten luminos și energie de dimineața până seara. Pe cât de simplu, pe atât de important este acest obicei pe care trebuie să ți-l formezi, pentru că stă la baza unui mod de viață sănătos, la care se adaugă beneficii de ordin estetic: vei pierde în greutate și vei avea o piele cu un aspect mai tânăr și mai plăcut.

3. Ascultă muzica preferată

Starea de bine se vede la exterior dar vine din interiorul tău, acolo unde stresul, problemele, gândirea negativă nu trebuie să domine și să strice echilibrul tău zilnic. De aceea fă-ți o rutină plăcută din a asculta muzica preferată la căști, la radio în mașină, în pauză la serviciu sau când te plimbi prin parc.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Ghid pentru alegerea mobilierului interior 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Amintirile plăcute pe care le asociezi cu o anumită melodie, mesajul încurajator al unor versuri care-ți sunt dragi contează enorm pentru o stare de spirit pozitivă și chiar entuziastă.

4. Cunoaște locuri și oameni noi de câte ori ai ocazia

Rutina este unul dintre cei mai mari dușmani ai fericirii, așa că pentru un self-care de succes încearcă să călătorești cât mai des, să cunoști locuri și oameni noi. Găsești bilete de avion cu Vola pentru destinații turistice consacrate, dar și pentru evadări în city-break-uri către orașe la care nu te-ai gândit până acum. Pregătește-ți bagajul pentru o nouă aventură, fii deschisă la idei inedite și te vei simți un om nou, mai fericit.

Poate că nu ai tot timpul posibilitatea de a pleca peste mări și țări. Nu-i nicio problemă! Pornește în itinerarii prin parcuri pe bicicletă sau ia la pas zonele cu clădiri vechi, participă la tururi ghidate unde vei cunoaște oameni interesanți și te vei bucura de o altă perspectivă asupra orașului în care locuiești.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

5. Notează gânduri într-un jurnal

În fiecare seară înainte de culcare notează gândurile zilei respective într-un jurnal. Da, un caiet cu foi de hârtie și coperți de carton colorat, în care să scrii un pix sau cu un creion ca pe vremuri, în copilărie. Din când în când recitește ce-ai scris. Te vei simți confortabil, iar starea de liniște și echilibrul pe care ți le oferă acest obicei simplu te vor ajuta să ai un somn odihnitor și să pornești cu încredere spre o nouă zi a vieții tale.

Cum spunea Robin Sharma, cunoscutul scriitor și îndrumător spiritual în domeniul dezvoltării personale: „Investiția în tine este cea mai bună investiție pe care o vei face vreodată. Nu numai că îți va îmbunătăți viața, ci va îmbunătăți viața tuturor celor din jurul tău” .

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Sursa foto: Photo by bruce mars on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri