19 Februarie 2021 publicat în Lifestyle 9 share-uri

Lasă grijile, neliniștile, mâhnirile în ziua de ieri. Contemplează această nesperată binecuvântare. Cufundă-te într-un somn adânc, lung, fără gânduri și fără vise. Trezește-te cu bucuria unui nou început. Redescoperă lumea așa cum o descopereai în copilărie, ca pe un basm în care miracolele erau pretutindeni.

de Anișoara Melnic

Primește ninsoarea asta dezlănțuită și las-o să-ți așeze pacea în inimă. Privește, fiecare fulg e o lacrimă tranfigurată a copilului din tine. Lacrimi pentru toate speranțele surpate înainte de a rodi. Lacrimi pentru toate bucuriile ce ți-au fost furate cu o nemiloasă nepăsare. Lacrimi pentru toate dorurile lăsate fără răspuns. Lacrimi pentru toate făgăduințele uitate. Lacrimi pentru toate visele aruncate ca o haină găurită.

Și lacrimi neplânse, lacrimi grele, care n-au putut trece de hotarul pleoapelor, pe care le-ai păstrat pentru ziua în care le vei putea elibera cu sughițuri. Apoi, liberă, ușoară, ai fi vrut asemenea acestor fulgi să nu-ți pese în palma cui vei cădea. Știind că niciun fulg de zăpadă nu cade vreodată într-un loc greșit.

Foto: De la Frunze Anton Nikolaevich /Shutterstock

Lasă grijile, neliniștile, mâhnirile în ziua de ieri. Contemplează această nesperată binecuvântare. Cufundă-te într-un somn adânc, lung, fără gânduri și fără vise. Trezește-te cu bucuria unui nou început. Redescoperă lumea așa cum o descopereai în copilărie, ca pe un basm în care miracolele erau pretutindeni.

Inventează-ți o nouă speranță - mai puternică, mai trainică -, pune-o drept catarg la corabia vieții și înaintează în Marea Călătorie. Caută cu stăruință și cercetează cu de-amănuntul comori trecute de ceilalți cu vederea. Fii sigură că niciun val și niciun curent nu te vor putea doborî.

Găsește bucuria în ce e statornic și nepieritor. Vei descoperi că cele mai mari bucurii sunt la doi pași de tine și sunt gratuite. Ai nevoie doar de ochi care să vadă, de urechi care să audă și de o inimă care să simtă.

Când simți că dorul te inundă, adună-i energia creatoare și plăsmuiește ceva. Vei sesiza că cel mai neînsemnat lucru emană simfonii unice de culori, de viață, de lumină. Vei regăsi acolo tresărirea inimii tale, vibrația sufletului înfierbântat, sinceritatea sentimentului.

Foto: De la Milan Ilic Photographer /Shutterstock

Uită toate făgăduințele ce ți s-au făcut cândva. Fă-ți făgăduințe ție însăți, ascunde-le sus de tot, după aștri și lasă-te călăuzită de ele. Nu-ți poți greși destinația. Mai ales când destinația e cerul.

Și visează. Cu ochii deschiși. În culori. Nemăsurat. Pueril. Excentric. Abracadabrant. Îndrăzneț. Ireductibil. Paradisiac. Senzațional. Viguros. Electrizant. Vulcanic. Irezistibil. Inefabil. Ilar. Visează continuu astfel încât visele să-ți vadă strălucirea și să te găsească în caz că vor rătăci nițel.

Dorește-ți imposibilul! Privește nevăzutul! Caută necunoscutul! Atinge intangibilul! Și crede cu toată puterea necredinței tale.

* Un articol trimis de Anișoara Melnic, http://anisoaramelnic.blogspot.com

Foto fr si main: De la simona pilolla 2 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri