Cu fiecare om cu care venim in contact ne comportam intr-un fel sau altul. Pentru unii suntem slabi, pentru altii suntem seducatori. Suntem actori care se adapteaza scenei pe care joaca. Suntem slabi, seducatori, inchisi sau sociabili in functie de ce cere contextul.

Un om este ceea ce viata sa este. Insa, mai mult de atat... o zi din viata ta sau din viata mea este o replica in miniatura a intregii vieti. Analizand o zi din viata ta, obtii o monstra din viata ta, asa cum ar fi ea daca nu ai face schimbari radicale. Cel ce vrea cu adevarat sa fie stapanul propriei vieti trebuie sa actioneze aici si acum, la nivelul acestei zile... nu maine sau poimaine.

In folclor, se spune “sa nu lasi pe maine ceea ce poti face azi”. Un fel de “carpe diem” autohton. Cu alte cu cuvinte, raportandu-te la ziua de AZI ca la un model al intregii tale vieti, atunci cand iti spui “voi face maine X lucru”, de fapt iti spui “voi face in alta viata x lucru, in aceasta viata prefer de exemplu sa ma joc sau sa vad un film”.

Vrei sa realizezi tot ce iti propui? Sa mergi pe drumul Succesului? Solutia este mai simpla decat crezi. Trebuie sa iti faci un obicei din a observa. Trebuie sa incepi sa inveti sa ai o relatie foarte personala cu ziua de AZI. Nu trebuie sa faci lucruri extraordinare, pentru inceput este necesar doar sa observi ziua de AZI.

Exceptand acele zile in care se intampla lucruri care nu tin de noi (gen: seful care are o pasa proasta sau o ploaie care ne strica planurile de picnic), se pot gasi elemente comune care se repeta zi de zi. Aici ma refer la stari sufletesti, dorinte, actiuni, cuvinte, ganduri. Nu conteaza ca este o zi in care stai acasa, te distrezi cu prietenii sau mergi la servici. Conteaza doar felul in care viata ta interioara raspunde la aceste evenimente exterioare. De exemplu -primesti o lauda. Acest lucru te face sa te simti prost? Acest lucru te face sa te simti atat de bine incat iti umple ziua? Sau pur si simplu te ajuta sa constientizezi un lucru pe care il faci bine si dupa ce zambesti si spui un “multumesc” mergi mai departe? Atunci cand primesti o lauda reactionezi diferit de la zi la alta? As fi destul de sigur cand as spune ca “nu” . Sunt lucruri pe care le faci diferit, daca le faci in zile diferite? Avem un anumit model de a actiona si reactiona, indiferent ca este luni sau dumineca. in acest fel, putem spune ca o zi din viata noastra este insasi replica fidela a intregii vieti. Interesant, nu-i asa?

La ce iti foloseste constientizarea acestui lucru? Te transforma dintr-un om reactiv in unul proactiv, adica intr-un om care isi stabileste singur cursul pe care vrea sa navigheze si nu se multumeste doar sa navigheze la voia intamplari. si aici vorbim despre liberul arbitru. Nu tine de mine faptul ca seful are o pasa proasta, insa tine de mine daca las acest lucru sa imi strice ziua sau nu. Faptul ca afara ploua nu poate fi schimbat, insa pot decide cum sa reactionez la faptul ca ploua afara: sa stau suparat, sa ma gandesc ca nimic nu iese cum imi programez, sau din contra, sa incerc sa profit de acel timp pentru a face altceva, eventual sa chem prietenii la mine si sa pregatim in bucatarie alimentele cumparate pentru picnic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri