Cu fiecare om cu care venim in contact ne comportam intr-un fel sau altul. Pentru unii suntem slabi, pentru altii suntem seducatori. Suntem actori care se adapteaza scenei pe care joaca. Suntem slabi, seducatori, inchisi sau sociabili in functie de ce cere contextul.

Ai observat ca viata noastra este una mecanica? Legea care sta la baza actiunilor noastre este una destul de simpla: stimul si raspuns. Primesc o palma? Evident ca voi da o palma. Nu voi sta sa intrerup acest circuit mecanic si sa cercetez motivul ascuns pentru care am primit o palma. in acest caz nu sunt decat o jucarie a sortii.

Adevarata schimbare apare atunci cand reusim sa intrerupem acest circuit mecanic, atunci cand avem puterea de a ne controla raspunsul la anumiti stimuli la care suntem supusi zilnic. Iar aceasta schimbare incepe atunci cand observam si ne observam.

Te-ai gandit vreodata la viata ca la o piesa de teatru sau un film? Ai observat poate ca actorii se comporta diferit in functie de situatie. La fel suntem si noi. Cu fiecare om cu care venim in contact ne comportam intr-un fel sau altul. Pentru unii suntem slabi, pentru altii suntem seducatori. Unii ar putea spune despre noi ca suntem firi inchise in timp ce altii, in mod paradoxal, ar garanta ca suntem cele mai sociabile persoane din lume. Observarea acestor “personalitati” este un prim pas. Suntem un actor care se adapteaza scenei pe care joaca. Sunt slab, seducator, inchis sau sociabil in functie de ce imi cere contextul. Cum spuneam... stimul si raspuns.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Iti propun un exercitiu. La finalul zilei, atunci cand te pui pe pat si simti acea relaxare care se propaga in tot corpul, rezerva-ti trei minute si analizeaza ziua care tocmai a trecut. Priveste-o ca pe o piesa de teatru sau film, neutru. Treci in revista toate evenimentele, simtirile si actiunile tale. Te reprezinta aceste lucruri? Vrei ca aceste lucruri sa defineasca intreaga ta viata? Citeam undeva ca “suntem ca un tren, deplasandu-ne pe sinele fixe ale obiceiurilor mecanice, ale unei existente zadarnice si superficiale.” Primul pas in a actiona asupra directiei vietii tale este sa schimbi linia, schimandu-ti obiceiurile. Acest lucru nu poate fi facut peste noapte, insa constientizarea a ceea ce vrei sa schimbi este primul pas.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri