13 August 2019 publicat în Lifestyle 39 share-uri

Azi este despre iubitorii de munte, cei care găsesc în frumusețea crestelor montane prilejul perfect să evadeze departe de cotidian.

Sunt două tipuri de oameni în lumea aceasta: cei care iubesc marea și cei care tânjesc după munte. Azi nu vom vorbi despre cei care iubesc spuma mării sau distracțiile de la Vamă.

Azi este despre iubitorii de munte, cei care găsesc în frumusețea crestelor montane prilejul perfect să evadeze departe de cotidian. De multe ori, asociem muntele cu o poartă spre altă lume, iar România este o adevărată „comoară verde’’ pentru oricine dorește să experimenteze frumusețea sălbatică a crestelor.

Cum trăim în secolul vitezei, unde totul este pe repede înainte, iar stresul își face simțită prezența din ce în ce mai mult în viața noastră este important să experimentăm lucruri noi sau să ne ocupăm de pasiuni pe care le-am abandonat în timp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Dacă ești curioasă de ce un traseu montan îți poate schimba starea emoțională și felul de a privi lumea și pe cei din jur, citește în continuare rândurile de mai jos:

Minte limpede ca lacrima

Este foarte important să îți lași mintea să respire. La fel cum aerisești dimineața dormitorul și lași aerul curat să se miște prin încăpere, și creierul are nevoie de aer curat să funcționeze normal. Un traseu pe munte alături de gașcă este oportunitatea ideală să îți pui ordine în gânduri. Ideile inspirate vin atunci când ți-ai relaxat psihicul.

O scurtă ședință de yoga într-o poiană verde la o altitudine considerabilă este un cadou de suflet pe care ți-l oferi singură: fără device-uri, fără semnal la telefon și fără griji. Un sentiment pe care muntele ți-l oferă este starea de mindfulness, în care trăiești prezentul și atât. Fix de ce ai nevoie după o săptămână încordată la muncă.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Mișcarea fizică face diferența

Sedentarismul are efecte negative asupra sănătății, o știm cu toții. Este bine astfel, ca înainte de a pleca într-o drumeție pe munte să cunoști gradul de dificultate al traseului, durata acestuia și prognoza meteo. Dacă ești o fire activă, cocoțatul pe munte o să îți pară floare la ureche, dar dacă punctul tău forte nu este sportul, recomandat este să nu te suprasoliciți. Mergi în ritmul tău, chiar dacă rămâi în urmă, altfel nu te vei putea bucura de experiență și e posibil să nu o mai repeți.

Dacă ești începătoare, asigură-te că te-ai odihnit cu o noapte înainte și că te hidratezi suficient pe tot parcursul drumului. De asemenea, nu urca pe munte fără echipament adecvat. Pune-ți în rucsac haine de schimb, pantaloni lungi, dar și scurți, două hanorace și ghete de munte. Nu uita pelerina de ploaie, pentru că vremea la munte e capricioasă. Acum e soare și extrem de cald, iar peste cinci minute se pot aduna norii negri de furtună.

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Te descoperi și te redescoperi

Se spune că te cunoști pe tine însăți atunci când călătorești. Fiecare ieșire din rutină este o șansă la autocunoaștere. Cu fiecare potecă bătătorită, pădure cutreierată sau vârf cucerit vei observa că devii mai sigură pe tine și mai încrezătoare.

Mai mult, excursiile pe munte te învață să fii mai organizată și îți amplifică vigilența. Vei observa că aici există un anume sentiment de apartenență, iar necunoscuții sunt obișnuiți să se salute atunci când se întâlnesc pe potecă sau să împartă același refugiu.

Importantă este călătoria, mai puțin destinația. Astfel, își cunoști limitele și înveți să spui stop atunci când este cazul. Nu-i nevoie să îți folosești puterile de Wonder Woman, știm deja că ești minunată, deci actele de bravură pe munte nu ajută, ci din contră, îți pot da mari bătăi de cap. Nu doar ție, ci și celor din jur. Iar echipa pe munte trebuie să fie unită!

Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Vara este ideal să îți inviți prietenii iubitori de natură departe de zbuciumul orașului într-o drumeție pe munte. Te vei conecta la natură, vei admira frumusețea peisajelor, vei face mișcare și vei respira aer curat. Toate acestea îți vor pune ordine în gânduri, te vor liniști sufletește și cu siguranță o să rămâi cu amintiri frumoase de povestit.

Sursa foto: By Jacob Lund /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri