25 Aprilie 2019 publicat în Lifestyle 16 share-uri

Pentru ca misiunea găsirii cadoului perfect pentru bărbații de lângă noi să fie mai ușoară, acest articol va răspunde celor mai populare întrebări despre cadouri.

Tuturor ne plac petrecerile, iar când vine vorba despre o petrecere aniversară, cadourile sunt o parte importantă a evenimentului. Fie că vorbim despre o aniversare a unei reușite profesionale sau a uneia din plan personal, alegerea cadoului potrivit este un moment dificil. Acest lucru se întâmplă și fiindcă ni se pare că trebuie să știm cum să alegem cadourile cele mai reușite pentru persoanele importante din viețile noastre. Pentru ca misiunea găsirii cadoului perfect pentru bărbații de lângă noi să fie mai ușoară, acest articol va răspunde celor mai populare întrebări despre cadouri.

Atunci când trebuie să alegem un cadou, acesta trebuie să fie, în primul rând, util destinatarului. În vederea îndeplinirii acestui criteriu, trebuie să avem grijă la mai multe detalii.

Cadouri utile pe care i le poți face unui bărbat

Atunci când alegem un cadou pentru un bărbat, pe lângă buget, trebuie să avem în vedere următoarele aspecte:

o   Cât de bine îl cunoaștem;

o   Natura relației noastre- suntem prieteni, sau este o relație strict profesională?;

o   Interesele sale;

o   Vârsta;

o   Contextul social.

Astfel, ne asigurăm că alegem cadoul cel mai potrivit pentru sărbătorit, iar bucuria va fi de ambele părți.

Unul dintre cele mai importante criterii în alegerea cadoului este cât de bine îl cunoaștem pe destinatar. În funcție de acesta, putem oferi cadouri mai personale, cum ar fi un album foto cu momentele frumoase, sau unul standard, cu accent pe utilitate.

Dacă vorbim despre un bărbat pasionat de modă, dar pe care nu-l cunoaștem prea bine, cadourile utile sunt cele care îl pot ajuta să arate bine. Acestea pot fi:

  • Butoni;
  • Cravată;
  • Papion;
  • Ceas.

În alegerea lor, criterii importante sunt și vârsta sau statutul acestuia. Ne vom raporta diferit la cadoul pentru un potențial partener de afaceri, cel pentru un coleg de muncă și cel pentru șeful de departament.

La polul opus, dacă pasionatul de modă este o persoană apropiată, putem îmbogăți lista de posibile cadouri cu o cămașă de calitate sau tricouri pentru bărbați. Fie că alegi un tricou simplu, fie că alegi un tricou cu imprimeuri sau mesaj, va fi întotdeauna o alegere potrivită și practică.

Dar cadourile tale nu trebuie să se limiteze exclusiv la vestimentația lui. O sticlă de băutură sau un gadget pot fi cadouri la fel de inspirate, arătând că ai fost atentă la detalii și ai reținut ce anume îl pasionează. Poate fi un vin de colecție, sau poate un tricou cu eroii săi favoriți din jocurile video. Sau, de ce nu, un ceas high-tech.

Dar, cadourile trebuie să țină seama și de contextul social și, dacă vorbim despre un cadou făcut unui bărbat cu care avem relații strict profesionale, de cultura și valorile organizației din care acesta face parte.

Astfel, chiar dacă nu este o persoană pe care o cunoaștem foarte bine, un cadou cu o nuanță informală poate fi potrivit pentru cineva dintr-o organizație sau industrie cu spirit liber.  La polul opus, dacă vorbim despre un posibil colaborator sau un superior ierarhic dintr-un domeniu formal, cum ar fi cel bancar, cadourile se recomandă să rămână în zona clasică. Putem alege accesorii elegante, dacă persoana este pasionată de modă, sau o sticlă de băutură pentru colecționari.

În concluzie, detaliile sunt o parte importantă în alegerea celui mai potrivit cadou, dar și puncte ce ne pot face alegerile mai ușoare. Acestea pot face diferența dintre un cadou reușit și o alegere proastă, element ce ne poate modifica, dacă vorbim despre un context profesional, imaginea în fața colaboratorilor noștri. Un cadou reușit este un cadou practic, care ține seama de cât de bine cunoaștem destinatarul sau, dacă nu este o persoană apropiată, de cât de bine putem plia alegerea pe contextul mai larg al evenimentului respectiv.

Foto homepage: Photo by bruce mars from Pexels


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri