11 Aprilie 2019 publicat în Lifestyle 48 share-uri

Dansul a fost si va ramane o forma de terapie accesibila oricui, ce are multiple beneficii asupra sanatații. este cea mai usoara si mai frumoasa forma de slabi si a te tonifia, dar si de a-ți menține o stare de sanatate optima.

Advertorial

Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul de Antropologie Fiziologica, cercetatorii au descoperit ca un program intens de dansuri este la fel de eficient in lupta cu kilogramele in plus precum un program de aerobic, ciclism sau jogging.

Cate calorii pierzi dansand

Dansul faciliteaza pierderea in greutate, prin arderea caloriilor, in aceeasi masura cu alte antrenamente precum joggingul, mersul pe bicicleta si aerobicul. Aproximativ 30 de minute de dans pe zi pot duce la pierderea a pana la 0,5 kg saptamanal. Desigur, vorbim despre dansurile antrenante, care pun toate grupele de muschi in miscare si care presupun un efort fizic consistent. Iata care sunt tipurile de dans care te ajuta sa pierzi cat mai multe calorii!

1. Tango, vals vienez si fox-trot

Aceste stiluri de dans te ajuta sa pierzi aproximativ 190 de calorii pe ora. Practicand acest tip de dansuri iți tonifieze abdomenul, brațele si musculatura spatelui, imbunatațind postura corporala.

2. Salsa si swing

Dansurile precum salsa si swingul te ajuta sa pierzi aproximativ 280 de calorii pe ora si sa-ți imbunatațesti coordonarea. in plus, cresc rezistența la activitațile sportive si ajuta la tonifierea tuturor grupelor de muschi.

Te invitam la o lecție gratuita pe www.arthurmurray.ro/5years

3. Dansul oriental

Dansul oriental care a devenit tot mai popular in ultima perioada te ajuta sa pierzi pana la 290 de calorii pe ora. Acest tip de dans iți intareste si defineste abdomenul si ajuta la tonifierea musculaturii brațelor.

Dansul, beneficii multiple pentru sanatate

Beneficiile dansului nu se opresc insa aici. Cursurile de dans, frecventate cu regularitate ajuta la prevenirea bolilor cardiace, intarirea sistemului imunitar si nu numai. Iata ce alte beneficii are dansul pentru sanatate:

1. Previne bolile cardiace

Dansul este un sport excelent pentru persoanele cu risc de boli cardiovasculare. in urma studiilor efectuate de-a lungul anilor s- descoperit ca persoanele care sufereau de insuficiența cardiaca si au luat lecții constante de dans si-au imbunatațit semnificativ sanatatea inimii, respirația si calitatea vieții. Mai mult, studiul efectuat de cercetatorii italieni a scos la iveala faptul ca dansul s-a dovedit a fi mai eficient in prevenirea bolilor cardiace decat mersul pe bicicleta.

2. Ajuta la intarirea sistemului imunitar

Si cum nu era suficient, dansul are efecte benefice si asupra sistemului imunitar. Acesta ajuta la cresterea numarului de leucocite si asigura o buna circulație a sangelui, facilitand astfel accesul mai rapid al anticorpilor in organism.

3. Crestere nivelul de energie

Cursurile de dans efectuate de cel puțin doua ori pe saptamana duc la cresterea nivelului de energie, precum si la stimularea circulației sanguine. Un nivel crescut de energie te va face mai activ, ceea ce duce la pierdere mai usoara a kilogramelor in plus.

4. imbunatațeste flexibilitatea si previne imbatranirea

Dansul este un sport placut care ajuta totodata si la cresterea flexibilitații. O flexibilitate crescuta te va ajuta si in activitațile de zi cu zi, dar si la prevenirea imbatranirii premature a articulațiilor.

Pentru a profita din plin de beneficiile dansului, scoala de dans Arthur Murray, te asteapta sa te inscrii la cursuri de dans destinate amatorilor si nu numai. Indiferent de varsta vei beneficia de antrenamente alaturi de unii dintre cei mai pricepuți dansatori, care te vor ghida pas cu pas in tainele dansului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri