Se crede ca aceasta sarbatoare trebuie tinuta cu sufletul deschis mai ales de catre cei care isi doresc casatorie, vindecare de o boala sau de catre mamele care vor o nastere usoara si copii sanatosi.

Este fara doar si poate cea mai importanta sarbatoare religioasa a verii. Ca de la om simplu la om simplu, oamenii au botezat aceasta sarbatoare Sfanta Maria Mare. Nu puteam lasa sa treaca nementionata o sarbatoare atat de insemnata pentru noi romanii. Nu ziua de 15 august. Incarcata cu semnificatii, obiceiuri si traditii mostenite din generatie in generatie, sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului ne umple sufletul de bucurie, de caldura, de speranta si de incredere. Va prezentam in continuare cateva dintre cele mai cunoscute si frumoase obiceiuri si traditii legate de aceasta sarbatoare:

-Se crede ca aceasta sarbatoare trebuie tinuta cu sufletul deschis mai ales de catre cei care isi doresc casatorie, vindecare de o boala sau de catre mamele care vor o nastere usoara si copii sanatosi si norocosi. Daca te rogi cu credinta si incredere, atat pentru tine cat si pentru altii, ruga iti va fi ascultata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tradiții de Paște. Paștele 2023 De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

-Conform traditiei, daca esti nemaritata, pentru ca cel sortit sa-ti apara in prag, trebuie sa ascunzi la san o planta numita “navalnic, sa tii candela aprinsa si sa pui in dreptul icoanei flori proaspat culese, considerate bune de leac si de dragoste.

- In credinta populara romaneasca, anumite lucruri sunt total interzise in aceasta zi daca nu vrei ca fapta ta sa atraga tristetea si lacrimile Maicii Domnului si bucuria dracului. Este considerat asadar de rau augur sa mergi inapoi sau sa-ti tunzi parul si sa-l arunci la gunoi.

-In ziua de 15 august, in anumite zone ale tarii femeile impart celor nevoiasi faguri de miere, prune si apa cu o lumanare aprinsa pentru ca Maica Domnului sa mijloceasca pe langa cel de sus intru iertarea pacatelor celor decedati si izvavirea sufletelor acestora.

-Inflorirea trandafirilor in apropiere de aceasta sarbatoare este perceputa drept semn ca o toamna lunga si blanda, cu ploi, recolte multe, dar si cu mult soare se asterne inainte.

Editura CUANTIC a lansat Cartea Paștelui 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

-In anumite parti ale Romaniei, gestul de a aprinde focul in vatra atrage dupa sine boala si nenorocul, iar barbatii nu au voie sa isi dea jos caciula sau sa se scalde in apele curgatoare. Pe de alta parte, in alte zone ale tarii, porumbul crud, “cu lapte”, este fript pe jarul fierbinte, intorcandu-se foarte des pe o parte si pe alta, asa cum o cere traditia culinara a sarbatorii. De asemenea, incepand cu aceasta sarbatoare, neoficial, se da startul semanaturilor de toamna, se cobora in sat stanele de oi, iar batranii satului zic de descatec pentru ca pasarile sa nu poate sa distruga cu ciocul lor recoltele de struguri.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri