27 Februarie 2019 publicat în Lifestyle 218 share-uri

Află care sunt sunt cele mai cunoscute tradiții și obiceiuri românești legate de ziua Moșilor de iarnă, o zi specială în spiritualitatea românească, în care ne onorăm strămoșii.

De asemenea, se spune că în această zi este bine și să te duci la mormintele celor dragi pentru a le îngriji, a aduce flori drept ofrandă și prețuire și a aprinde o lumânare care să îi lumineze calea celui plecat.

În plus, o faptă bună făcută cuiva care are cu adevărat nevoie, făcută în numele și în cinstirea persoanei plecate dintre noi, se numește tot milostenie. Atunci când faci o faptă de milostenie în numele cuiva care nu mai este, este ca și cum el în sine ar fi făcut-o. În credința populară, în cartea judecății, pentru această faptă bună celui plecat i se va șterge și ierta o greșeală/ un păcat….

“Biserica îi numește pe cei trecuți în viața de dincolo "adormiți", termen care are înțelesul de stare din care te poți trezi. Ea nu vorbește de trecere într-o stare de neființă, ci de trecere dintr-un mod de existență în alt mod de existență. Mântuitorul, când ajunge în casa lui Iair a cărui fiică de numai 12 ani murise, spune: "Nu plângeți; n-a murit, ci doarme" (Luca: 8,52)”, se arată pe site-ul www.crestinortodox.ro.

Uneori, din lumea în care se află, “moșii” (strămoșii) noștri ne pot da și “semne”, este important să fim deschiși să le “vedem” căci lumile noastre sunt diferite existențial. La urma urmei, vrem sau nu, suntem suma înaintașilor noștri și ei încă trăiesc în noi și prin noi.

Foto homepage: Alla Greeg /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri