5 lucruri de învățat de la persoanele care fac sport, chiar dacă nu ai timp să mergi la sală

Sunt multe lucruri pe care le poți învăța de la cei care fac sport constant, iar aplicate în viața ta de zi cu zi pot da rezultate bune.

Vrei să slăbești, să îți tonifiezi corpul, să te simți mai plină de vitalitate și să ajungi la o siluetă ideală, dar job-ul, familia și rutina zilnică te împiedică să faci schimbări radicale în stilul tău de viață și să mergi constant la sală. Poate ai încercat chiar și această variantă, dar abonamentul pe o lună de obicei se transforma în câteva vizite de curiozitate în prima săptămână, iar totul se încheie brusc cu o febră musculară severă și dorința de a abandona orice inițiativă. Faptul că nu ai dispoziție, timp sau că nu îți place neapărat să mergi la sală nu înseamnă că trebuie să ignori tot ce are legătură cu un stil de viață mai sănătos. Sunt multe lucruri pe care le poți lua de la cele care fac sport constant, iar aplicate în viața ta de zi cu zi pot da rezultate bune.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

5 lucruri de învățat de la persoanele care fac sport, chiar dacă nu ai timp să mergi la sală:

1. Trebuie să ai în permanență grijă de alimentația ta

Dacă ai discutat vreodată cu un antrenor de fitness și i-ai cerut câteva sfaturi simple, probabil că ai auzit că exercițiile fizice și antrenamentele regulate nu sunt la fel de importante precum ceea ce mănânci zi de zi. Alimentația ta zilnică te va ajuta, chiar și în absența vizitelor la sală, să îți modelezi corpul așa cum îți dorești, în limite normale, desigur.

Prin alimentație poți să slăbești controlat, astfel încât să nu te trezești în câteva luni că ai pus la loc dublul kilogramelor date jos, iar pentru a obține asta vei avea nevoie de un plan simplu. Ceea ce mănânci se împarte în trei macronutrienți: proteinele, carbohidrații și grăsimile, elemente foarte importante atunci când încerci să îți echilibrezi mesele. Dacă vrei să slăbești, trebuie în primul rând să fii în deficit caloric și vei avea nevoie de mese bogate în proteine și grăsimi sănătoase, precum cele din avocado, pește și iaurturi grecești, și un nivel mai scăzut de carbohidrați.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Poți alege astfel carbohidrați complecși, precum legumele verzi, orezul și pastele integrale și fulgii de ovăz, foarte buni la mic dejun, alături de lapte și o banană. Ca să te asiguri că organismul tău va primi toți macronutrienții de care are nevoie într-o zi, poți apela la suplimente de fitness. Ține minte însă că acestea vor da cele mai bune rezultate pentru corpul tău mai ales atunci când faci măcar puțină mișcare la câteva zile.

2. Începe-ți diminețile cu exerciții de stretching

Sportul nu se rezumă doar la gestionarea kilogramelor, ci și la vitalitate, un stil de viață echilibrat și oxigenarea creierului. Chiar și atunci când mersul la sală nu este o rutină foarte apropiată de stilul tău de viață, îți poți începe diminețile cu 10-15 minute de stretching la tine acasă. Vei avea nevoie de un covoraș de yoga și câteva benzi elastice. Prin stretching, îți vei întări articulațiile, îți vei pune sângele în mișcare, postura corpului tău, afectată de orele de muncă la birou, în fața unui calculator, se va îmbunătăți, și vei simți cum începi să ai tot mai multă energie.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

3. Hidratează-te pe tot parcursul zilei

Un alt element important din rutina persoanelor active fizic în fiecare zi este hidratarea constantă. Este recomandat să consumi undeva pe la doi-trei litri de apă zilnic, altfel te poți lovi de probleme mari de concentrare și lipsă de energie. Ține cont de faptul că dacă ești mare băutoare de cafea, acest obicei te va deshidrata mai repede.

4. Profită de zilele libere pentru antrenamente de jumătate de oră

Cu două gantere ușoare, covorașul de yoga și benzile elastice, weekendurile tale pot începe cu mici antrenamente de 30 de minute care nu vor veni cu rezultate spectaculoase din punct de vedere al aspectului fizic, dar te vor ajuta să îți tonifiezi musculatura și să simți că îți vine mai ușor să faci orice tip de activitate fizică, de la urcatul scărilor sau căratul pungilor de cumpărături. Odată cu acest sentiment va veni și satisfacția atunci când vei vedea că lucrurile se schimbă în bine.

Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

5. Orice obiective de greutate ai avea, rezultatele apar în timp

Deseori te poți păcăli privind persoane care sunt active fizic de mulți ani. Îți poți impune obiective mari, spectaculoase, însă în perioade te timp care sunt complet nerealiste. Ceea ce toți cei care fac sport constant au învățat, iar tu ar trebui să știi, este că orice obiectiv ți-ai propune, fie că vrei să slăbești 10 kilograme, fie îți dorești picioare tonifiate, totul vine numai în timp. Cu disciplină și răbdare, rezultatele pe care le vei obține vor depăși orice promisiune a unei diete minune ai putea găsi pe internet. Renunță la obiectivele nerealiste ca să eviți dezamăgirile.

Sursă foto: Shutterstock /Copyright: VGstockstudio


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri