Ți-am pregătit un mic ghid pentru a te ajuta să te distrezi cât mai bine în prima ta vacanță în Grecia.

Cu ale sale plaje superbe, valuri de smarald și ruine antice pline de mister, Grecia ajunge la înălțimea așteptărilor oricui. De fapt, chiar le întrece. Având asta în minte, ai consultat toate ofertele de vacanțe charter în Grecia, ți-ai făcut rezervare la un hotel și ai în minte un traseu pe care ai vrea să-l urmezi. Dar ce se întâmplă dacă e prima dată când vizitezi țara olimpienilor? Unde mănânci? Pe unde te plimbi? Pe ce plaje te relaxezi? Nu-ți face griji, noi ne-am gândit la asta și ți-am pregătit un mic ghid pentru a te ajuta să te distrezi cât mai bine în prima ta vacanță în Grecia.

Photo by Nick Karvounis on Unsplash

Vizitează neapărat Atena

Dacă nu optezi pentru o vacanșă charter, vei ajunge oricum aici atunci când cobori din avion și când te urci în el pentru plecare, așa că Atena e un punct bun din care să începi. Bineînțeles, un loc pe care trebuie să îl vezi este dealul Acropole, cu al său Parthenon. Muzeul Acropole stă chiar la baza templului și îți oferă posibilitatea de a cunoaște mai în detaliu vechea cultură greacă. Iar după ce l-ai vizitat, Agora se află la o aruncătură de băț. Această veche piață a reprezentat în Antichitate un important punct de interes cultural, social și economic și este locul în care Socrate și-a petrecut cea mai mare parte din viață răspândindu-și filosofia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cele mai încurajatoare citate despre succes

Stai la o cafea

Când ajungi în Grecia, urmează exemplul localnicilor și bucură-te de o discuție interesantă cu partenerul de călătorie la una dintre cafenelele din Atena. Noi îți recomandăm Plateia Agia Irini, cu a sa mică piață de flori și biserica ortodoxă de lângă. Comandă-ți o cafea grecească simplă (sketo), cu puțin zahăr (metrio) sau foarte dulce (glyko) și lasă timpul să treacă. Până la urmă, ești în vacanță și nu te grăbește nimeni.

Oamenii și cultura

Grecii sunt oameni muncitori și ospitalieri, însă adoră să petreacă. Ospitalitatea grecească este un concept cunoscut chiar din Antichitate, când zeul protector al călătorilor,  Xenios, era venerat. În Grecia, fiecare persoană este tratată ca un membru al familiei, iar grecii sunt niște oameni deosebit de prietenoși, care nu vor ezita să te ajute cu orice ai avea nevoie. Nu te speria dacă un grec pe care abia l-ai cunoscut se va grăbi să te îmbrățișeze sau să te sărute pe obraz - sunt doar simple gesturi de prietenie și apreciere, moștenite din generație în generație.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Prânzul lung

Dacă vizitezi Grecia împreună cu un grup de prieteni, trebuie să încercați un prânz lung. La greci, o astfel de masă se ia întotdeauna cu familia sau prietenii și se întinde pe câteva ore. Găsește una dintre tavernele cu specific tradițional și bucură-te de un adevărat festin. Ai grijă totuși să eviți restaurantele din zonele populare și să alegi în schimb unul populat de localnici. Așezați-vă la masă și bucurați-vă împreună de o după-amiază leneșă, stropită cu mâncare și băutură delicioasă.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri