Indiferent de ce s-ar întâmpla, știu că totul o să fie bine...

Citiți o povestire despre puterea credinței, o frumoasă pildă care ne va schimba în totalitate perspectivele asupra vieții. Povestirea circulă de mult timp pe internet și îi sunt atribuite rădăcini sufi, deși mulți spun că autorul ei ar fi de fapt Osho.

Ai încredere în Dumnezeu - o povestire despre puterea credinței

Un bărbat care tocmai s-a căsătorit cu femeia visurilor sale trebuia să se întoarcă acasă. Amândoi pe o barcă, traversau apele unui mare lac când s-a stârnit o furtună puternică. Bărbatul, un războinic renumit, nu prezenta niciun semn de frică sau tulburare. Femeia, în schimb, începuse să își piardă speranța și se temea pentru viețile lor. Barca era foarte mică și furtuna năprasnică și în orice moment barca se putea răsturna. Riscul ca ei doi să se înece era imens. Cu toate acestea, bărbatul continua să stea în tăcere, calm și sigur pe el, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, nu ca și cum s-ar fi aflat chiar în mijlocul unei mari furtuni.

Foto: Rovenko Photo /Shutterstock

Tremurând, femeia l-a întrebat: “Dragul meu, dar ție nu îți este frica că vom muri? Cum de nu îți este frică? Acestea ar putea fi ultimele clipe din viața noastră. Nu pare că vom avea vreo șansă să ajungem la celălalt mal. Doar un miracol ne mai poate salva, iar moartea pare că ne bate la ușă. Nu îți este frică? Nu ești mânios sau panicat? Cum de nu poți fi în niciun fel? Ești de piatră sau ce?”

Bărbatul a râs și și-a scos sabia din teacă. Femeia era și mai uimită: Ce Dumnezeu este în capul lui, ce face? Apoi bărbatul și-a apropiat sabia de gâtul femeii, atât de aproape încât mai mai că îi atingea gâtul cu marginea sabiei.

“Nu ți-e frică?”, a întrebat-o bărbatul.

Soția a început să râdă și a spus: “De ce să îmi fie frică? Dacă sabia este în mâinile tale, de ce să îmi fie frică? Știu că mă iubești și că nu mi-ai face rău niciodată.”

Bărbatul și-a pus sabia înapoi în teacă și a spus. “De ce nu îmi este frica de furtuna aceasta?” Iată răspunsul meu la întrebarea ta: Știu că Dumnezeu mă iubește și că furtuna este în mâinile Lui.

Așa că indiferent de ce s-ar întâmpla, știu că o să fie bine. Dacă supraviețuim, bine; Dacă nu supraviețuim, tot bine, fiindcă totul este în mâinile Lui și El nu poate face nimic greșit.

Morala povestirii? Ai încredere și credința. Iar dacă nu o ai, încearcă să o dezvolți. Această credință extraordinară îți poate transforma întreaga viață.

Autor: Osho/ Anonim

Foto homepage: Nejron Photo /Shutterstock


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ai încredere în Dumnezeu și totul va fi bine.