Eutanasierea nu este un subiect facil pe care sa-l poti discuta si trata alaturi de un prieten, dimineata la o cafea sau intr-o pauza de tigara. Atat moartea, cat si eutanasierea au implicatii morale, religioase, etice peste care nu putem trece usor cu vederea sau cu sufletul.

Arnar49: Motive pro si contra eutanasiere exista, dar prin asta se deschide usa celei mai hidoase legi in istoria omenirii. CINE HOTARASTE daca o persoana sa mai traiasca sau nu? Se scot in evidenta cazurile extreme in care se sufera foarte mult. Cand legea va fi aprobata, nu va mai dura mult si pensionarii care nu mai produc nimic pentru societate vor fi omorati in numele eutanasiei. Nu cred ca un om ce gandeste normal ar putea sa creada ca e indreptatit sa decida daca o persoana sa moara sau sa mai traiasca. Vorbind despre principiile crestine: daca cel ce sufera vrea sa moara si nu se sinucide ca este pacat, de ce sa-l impinga pe altul la pacat omorandu-l??? Daca cel suferind nu are aceste principii, o poate face singur, fara sa fie nevoie de o lege care il rezolva pe el, dar deschide mari posibilitati de abuz asupra altora.

raptor: "Fiecare este stapin pe destinul si viata lui. Daca un om alege sa moara deoarece a suferit un accident si nu mai vrea sa traiasca ca o leguma, nu vad de ce sa nu i se acorde acest drept (...). Liber la eutanasiere se va da doar in cazuri de exceptie: coma prelungita, boli incurabile in faze terminale si nu in cazuri <usoare>".


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri