22 Noiembrie 2017 publicat în Lifestyle 7 share-uri

Miyamoto Mushashi este cunoscut ca cel mai mare calugar budist spadasin care a trait vreodata. In timpurile sale era respectat si venerat pentru intelepciunea sa profunda si felul cum manuia cele doua spade in dueluri.

Sfaturi ale calugarului spadasin Miyamoto MushashI

6. Sa nu fii niciodata gelos

Gelozia este o emotie care ne tine de asemenea pe loc si arata cat de nesiguri suntem de noi de fapt. E mai bine sa ne uitam in interiorul nostru si sa ne bucuram de ceea ce avem.

7. Sa nu te lasi intristat/a de despartiri

E unul dintre cele mai dificile aspecte ale vietii: sa ne separam de oamenii pe care ii dorim aproape. Dar nu ne face bine sa ne amarim din cauza separarilor, nici noua si nici persoanelor in cauza. Sfatul spadasinului budist este acela de a ne concentra mai degraba pe ceea ce avem deja, usurand astfel povara suferintei.

 

8. Sa nu te lasi controlat/a de sentimentul de ravna

A dori cu ardoare ceva, a ravni, dupa cum spunem noi romanii, este o stare emotionala care ne impotmoleste si ne nefericeste. E normal sa avem dorinte. Ravna apare insa atunci cand o parte din noi crede ca ceea ce ne dorim nu este posibil. Practic, putem controla acest sentiment devastator chestionandu-ne pe noi insine si observand partile negative din noi. Cand avem deja sau cand credem cu toata taria ca ceea ce ne dorim este pe drum, nu mai ravnim si nu mai suntem manipulati si paralizati de nefericirea de a nu avea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

9. Sa nu fii lacom/a!

Nu te mai agata de posesiuni de care nu mai ai nevoie. Nu este benefic pentru viata ta. Renunta la lacomie. Tu ai nevoie de mai mult spatiu si o gandire clara, este sfatul lui Miyamoto Mushashi, spadasinul calugar.

10. Sa il respecti pe Budha si alti zei, dar nu te baza pe ei pentru ajutor

Asuma-ti responsabilitatea pentru tine insuti. Nu te baza pe Dumnezeu sau noroc ca sa te scoata din necaz. Infrunta dificultatile si cunoaste-ti atuurile. Continua sa faci tot ceea ce este corect si totul se va aseza la locul potrivit la momentul potrivit.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri