21 Iulie 2017 publicat în Lifestyle 93 share-uri

Cea mai cunoscuta analogie care descrie diferenta dintre constient si subconstient este aceea a unui iceberg al carui varf vizibil se afla deasupra apei, in timp ce mare parte din el este nevazut.

SUBCONSTIENTUL: Secrete uimitoare despre mintea umana

4. Mintea subconstienta gandeste in emotii si nu in argumente

Mintea subconstienta este considerata a fi sediul instinctelor noastre primare. Mintea subconstienta creeaza emotiile noastre, adesea in mod independent fata de inputul venit din partea mintii constiente. Aceasta explica de ce emotiile par irationale sau nepotrivite.

Una dintre cele mai importante sarcini ale mintii subconstiente este sa ne definim pe noi insine si sa dam un sens lumii inconjuratoare. Subconstientul foloseste emotii, amintiri, credinte si valori ca pe niste filtre pentru a naviga o lume compusa dintr-o cantitate imensa de informatii la care suntem expusi. In alte cuvinte, ceea ce percepem ca si “realitate” este determinat de un filtru subconstient.

Shutterstock; Lia Koltyrina

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

5. Subconstientul este tot timpul treaz

Fie ca dormim sau nu, subconstientul lucreaza mereu pentru a controla functiile vitale ale organismului. In timpul somnului noi inca auzim si procesam informatii. De aceea exista foarte multe metode de terapie sau hipnoza care sunt efectuate si in timpul somnului.

Studiile de specialitate nu au confirmat insa pana acum, veridicitatea stiintifica a prezumtiei ca noi putem fi influentati in somn, prin intermediul sugestiilor transmise subconstientului.

6. Subconstientul ia totul literal

Mintea subconstienta ia totul "mot-a-mot". De aceea ne speriem asa de tare la filmele horror sau suntem surprinsi de fotografiile photoshopate, chiar daca in mod rational stim ca aceste imagini nu sunt adevarate. Sunt false pentru mintea constienta, dar sunt adevarate pentru mintea noastra emotionala.

Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

7. Subconsrtientul functioneaza precum un microprocesor

Mintea umana este capabila sa proceseze cantitati enorme de informatie venite dinspre toate simturile noastre si poate sa le traduca la nivelul creierului, asemenea microprocesorului pe baza caruia functioneaza un calculator.
 

Iti recomandam si:

Dr. Bruce Lipton: Misterul mintii subconstiente

DOVEZI STIINTIFICE: Vindecarea sta in gandurile noastre subconstiente!

Foto homepage: Enrique Meseguer /Pixabay 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri