Stilul nu se poate cumpara sau vinde. Dar se poate invata. Stilul nu are pret, insa este extrem de pretuit. Stilul nu tine cont de ani. Stilul nu inseamna sa-ti ascunzi defectele, dar nici sa le ignori. Pur si simplu sa le constientizezi, iar ceilalti sa le accepte ca pe ceva normal.

Nu este o frumusete exceptionala, dar are stil. Si prin asta am spus totul despre o femeie. O femeie ca toate celelalte. Dar ne place. Undeva, la nivel psihologic, se naste o simpatie, o recunoastere tacuta a unor merite chiar nedeclarate, se strecoara un pic de admiratie, un strop de invidie, se trage un semnal de alarma aupra unei potentiale surse de inspiratie, se invata o lectie personala de stil. Punct.

Ne place felul femeii de a fi, de a se imbraca, de a purta ceea ce imbraca, de a se machia, de a arata bine, de a accepta firesc propriul efect asupra celor din jur, nu de a asorta rujul la propria persoana, ci de a-si asorta propria persoana la nuanta de ruj, de a stii ca straluceste intr-o anumita culoare vestimentara, de a constientiza ca o lumina obscura ii face ochii sa arate umezi, ca un anumit tip de bijuterie ii evidentiaza eleganta naturala a gesturilor si a miscarilor, etc.

Ne place acel ceva care ii este specific si pe care totusi nu l-am putea defini cu usurinta. Ba chiar deloc uneori. Ba chiar confundand moda cu stilul, stilul cu moda, pe cele doua cu frumusetea. Ce ne place? Poate eleganta, poate felul in care isi poarta tinutele, poate felul in care se simte atragatoare, poate felul prin care stie sa se exprime. Poate toate combinate. Fara poate... ne place stilul sau. Sigur ne place stilul sau de a fi, de a exista mai inainte de a arata bine si a se imbraca cu gust.

Stilul nu se poate cumpara sau vinde. Dar se poate invata. Stilul nu are pret, insa este extrem de pretuit. Stilul nu tine cont de ani sau varsta. Stilul nu inseamna sa-ti ascunzi defectele, dar nici sa le ignori. Stilul inseamna ca tu pur si simplu sa-ti constientizezi anumite minusuri, iar ceilalti sa le accepte ca normalitate. Greta Garbo, Sfinxul suedez, divina, celebra si adorata de o lume intreaga pentru stilul sau, nu si-a negat niciodata propria timiditate si nici nu a incercat sa-si schimbe felul visator de a fi. Reveria, melancolia din privire, misterul in care si-a inconjurat viata... tocmai acestea au individualizat-o. I-au acordat stil... unul inconfundabil de altfel.

Il ai la 18 ani, il ai si la 60. Il ai si atunci cand esti imbracata si intr-un capod de seara, si atunci cand imbracata in conformitate cu cerintele ultimului trend. Stilul inseamna si moda, insa nu provine doar din ea. Se deruleaza din interior si explodeaza la exterior. Chiar daca implica tot ceea ce implica si moda: selectia hainelor, asortarea si combinarea acestora, deciziile legate de stil se iau nu sub influenta publicitatii sau a trendurilor, ci dupa anumite criterii interioare. Acestea sunt, ce-i drept, influentate si influentabile, insa nu se schimba, odata cu schimbarea sezonului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri