Marion Woodman, o proeminenta psihanalista jungiana si autoare a zece carti de specialitate, crede ca indivizii si societatea sunt meniti dezvoltarii. Dar in acest moment istoric avem nevoie mai mult ca oricand ca spiritul feminin sa se manifeste in lume, prin noi toti!

Marion Woodman: 8 moduri prin care se manifesta PUTEREA FEMININA

6. Femininul inseamna prezenta.

Marion Woodman: Pentru mine, adevarata putere este prezenta. Este energia de a sti ca esti cine esti si in consecinta vorbesti si actionezi din prisma sinelui tau autentic. Nu conteaza care este munca ta – daca esti o profesoara sau o asistenta; prezenta ta este puterea si nu puterea pe care a-i aveaa asupra celorlalti. Este doar o expresie a ceea ce esti.

Adevarata feminitate este receptaculul iubirii. Adevarata masculinitate este spiritul care merge spre necunoscut, in cautarea sensului. Sinele, in mod paradoxal este si feminin si masculin si contine ambele esente. Daca acestea ar fi proiectate inspre lumea exterioara, transcendenta ar inceta sa mai existe. Fara adevaratu spirit masculin si fara adevarata iubire feminina din interior, viata interioara nu ar exista... Sa te eliberezi inseamna sa strapungi imaginile pietrificate si sa lasi iubirea sa curga. - Marion Woodman

7. Femininul inseamna imputernicire, conectarea cu forta interioara.

Marion Woodman: Puterea, in sensul de a controla pe cineva este cu mult diferita de a puterea persoanala interioara. Acel gen de putere – puterea patriarhala – nu ii valorizeaza pe alti oameni. Eu aspir catre imputernicire.

Foto: Flickr/ AV Dezign | www.avdezign.ca

8. Femininul inseamna iubire

Marion Woodman: Iubirea este adevarata putere. Este energia care pretuieste. Cu cat lucrezi mai mult cu aceasta energie, cu atat vei vedea cum oamenii raspund natural acesteia. Cu cat vei vrea mai mult sa o pretuiesti, iti descoperi creativitatea si ii ajuti pe toti cei din jurul tau sa infloreasca – copiii tai, toti oamenii din jurul tau vor inflori.


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Marion Woodman: Cele 8 SUPER-PUTERI ale SPIRITULUI FEMININ.