1 Martie 2017 publicat în Lifestyle 18 share-uri

Rugaciunea iti deschide ochii, ca sa-l vezi pe cel de langa tine si sa-i cunosti nevoia.

Fiindca ne aflam in perioada postului Pastelui, o perioada cu o incarcatura spirituala speciala in care rugaciunea ar trebui, mai mult ca niciodata, sa ne apropie unii de altii, de Dumnezeu si de iubire, iata un text special care ne reaminteste de puterile miraculoase ale rugaciunii. Jean-Claude Larchet subliniaza inca o data cat de multe poate face o rugaciune...

Rugaciunea iti deschide ochii, ca sa-l vezi pe cel de langa tine si sa-i cunosti nevoia.

Foto: Korionov / Shutterstock

''Rugaciunea leaga sufletul de suflet; il face simtitor la suferinta si durere. De nu e rugaciu­ne ori de-i putina, n-ajungi la inima celui de lan­ga tine si nu i-o stii.

Rugaciunea unelteste iubirea de oameni, o tine vie, o sporeste si o arata.

Rugaciunea iti deschide ochii, ca sa-l vezi pe cel de langa tine si sa-i cunosti nevoia.

Din mila, vine ruga, iar din ruga, mila.

Indoit folos ai pururea din rugaciunea pentru frate; pe tine te blagosloveste cu sporul de iu­bire, pe celalalt, cu mangaierea celor cerute pen­tru el. si nu-i mai mare dar ca darul rugaciunii. Da-l mai intai celui ce-i stii nevoia si necazul. Dar tine minte ca nu e om sa n-aiba trebuinta de rugaciunea si de iubirea ta.

Iar nevoia pe care o are fiecare, ti-o arata ru­gaciunea. Ea iti sopteste si de-i bine sa-i vorbesti si cum, ori de-i mai bine sa pastrezi tacerea si sa stai deoparte.

Rugaciunea leaga sufletul de suflet; il face simtitor la suferinta si durere. De nu e rugaciu­ne ori de-i putina, n-ajungi la inima celui de lan­ga tine si nu i-o stii. Ca numai rugaciunea te fa­ce in chip minunat vazator al tainei lui. Departe de ai sai, Sfantul Serafim de Sarov in toata viata sa cu rugaciune primea instiintare de la ei.

Iubeste-i inca si te roaga si pentru cei plecati de aici, la Domnul. E un chip inalt al iubirii, ce n-asteapta rasplata.

Cat priveste pe cei vii, dupa cum am mai spus, numai prin rugaciune putem ajunge la iubirea lor, lipsita de orice egoism, sadita in Dumnezeu, lucrand prin El si pentru El, iar nu prin noi si pentru noi.''

* Fragment din cartea "Tine candela inimii aprinsa. Invatatura Parintelui Serghie", Jean-Claude Larchet, Editura Sophia, pp. 99-100

Foto homepage: Sandratsky Dmitriy / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri