26 Ianuarie 2017 publicat în Lifestyle 20 share-uri

Cabinetele de stomatologie din Romania ofera servicii de implantologie, estetica dentara, ortodontie, protetica, endodontie, parodontologie, stomatologie preventiva, pediatrica, restaurativa si chirurgie dento-alveolara, pentru a mentine sanatatea danturii unui popor care foloseste putin peste un tub de pasta pe an si isi schimba periuta de dinti la fiecare doi ani.

Feriti-va de lovirea dintilor. Activitatile sportive si de agrement construiesc organisme sanatoase, dar ele pot reprezenta o amenintare pentru dinti. Asigurati-va, insa, ca intotdeauna folositi echipament de protectie corespunzator pentru activitatile desfasurata, altfel s-ar putea sa aveti nevoie de servicii de implantologie pentru a inlocui dintii deteriorirati.

Nu fumati. Petele de tutun afecteaza dintii si cresc semnificativ riscul de boli ale gingiilor si a cancerului oral. Daca sunteti fumator sau stati frecvent langa cei care fumeaza, trebuie sa incepeti sa opriti aceste obiceiuri.

Manancati inteligent. La fiecare varsta, o dieta sanatoasa este esentiala pentru sanatatea dintilor si gingiilor. O dieta bine echilibrata de alimente integrale - inclusiv nuci, fructe, legume si produse lactate - va furniza toate substantele nutritive de care aveti nevoie. Unii cercetatori cred ca omega-3 poate reduce, de asemenea, inflamatia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Evitati alimentele care contin zahar. Atunci cand bacteriile din gura descompun zaharuri simple, ele produc acizi care pot eroda smaltul dintilor, deschizand calea spre degradare. Bauturile care contin zahar, inclusiv bauturile racoritoare si bauturile din fructe, reprezinta o amenintare, deoarece oamenii au tendinta de a le sorbi, crescand nivelul de acid din cavitatea bucala pe o perioada lunga de timp. Dintii cariati pot fi inlocuiti cu succes cu ajutorul unor servicii de implantologie sau prin diverse alte procedeuri stomatologice.

Controlul periodic este cel mai bun. Cei mai multi experti recomanda un control stomatologic la fiecare 6 luni - mai des daca aveti probleme, cum ar fi boli ale gingiilor. In timpul unui examen de rutina, medicul dentist indeparteaza placa dentara, verifica semne timpurii ale cancerului oral. Noua din 10 cazuri de cancer oral pot fi tratate daca este gasit destul de devreme.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

„Afectiunile gingiilor, numite gingivita sau parodontita, sunt cauza principala a pierderii dintilor la persoanele in varsta. Din pacate, in momentul in care cei mai multi oameni observa oricare dintre semnele de avertizare ale parodontitei, este prea tarziu pentru a inversa prejudiciulPeriodic, medicul stomatolog ar trebui sa examineze gingiile pentru a depista problemele”, explica dr. Andra Custura.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri