18 Ianuarie 2017 publicat în Lifestyle 13 share-uri

“Ma gandesc mult la decenta. Cum sa inmanez o farfurie. Sa nu strig dintr-o camera in alta. Sa nu intru intr-o camera fara sa bat. Sa las o doamna sa treaca prima. Scopul acestor nesfarsite reguli simple este de a face viata mai buna. Eu sunt foarte atent la manierele mele. Nu este o abstractizare, este un limbaj simplu al respectului mutual.” - Jack Nicholson

Bunele manierele astazi: Reguli de eticheta si bun-simt pe care oricine trebuie sa le cunoasca!

10. Eticheta si bun-simt: Daca vine vorba despre restaurant, formularea „te invit” inseamna ca tu trebuie sa platesti.

Daca o femeie invita un partener de afaceri la restaurant, atunci ea trebuie sa plateasca. Daca cineva spune "Sa mergem impreuna la restaurant", toti trebuie sa isi plateasca nota; daca un barbat se ofera sa plateasca pentru o femeie, ea trebuie sa fie de acord.

11. Eticheta si bun-simt: Persoana care coboara prima dintr-un lift, trebuie sa fie cea mai apropiata de usa.

12. Eticheta si bun-simt: Tabuuri pentru discutii de complezenta: politica, religie, sanatate si bani.

Iata o intrebare nepotrivita: Ce rochie minunata! Cat a costat? Cum sa raspunzi la o astfel de intrebare nepoliticoasa? Zambeste si si spune: A fost un cadou. Apoi, schimba topicul conversatiei. Daca persoana insista, spune: Nu as vrea sa continuam pe acest subiect.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A contat cine a zbierat mai tare Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Don Miguel Ruiz: Rugăciune pentru Libertate (libertatea de a fi cei care suntem cu adevărat) și Iubire

13. Eticheta si bun-simt: Sa afisezi familiaritate excesiva fata de o persoana pe care abia o cunosti, este nepoliticos.

Trateaza-i pe ceilalti in modul cum tu ai vrea sa fii tratat/a. Daca nu cunosti o persoana prea bine, ar trebui sa pastrezi putin distanta. Respecta-i pe ceilalti.

14. Eticheta si bun-simt: Sa vorbesti despre persoane care nu sunt de fata este nepoliticos. Se mai numeste si barfa. ;)

15. Eticheta si bun-simt: E mai bine sa tii secret in legatura cu aceste aspect: varsta, familie, certuri, problemele tale medicale, aventuri amoroase, cadouri, premii si rusine.

16. Eticheta si bun-simt: Nu iti usca umbrela deschisa.

Indiferent ca esti intr-un birou sau un loc public, nu este politicos sa iti lasi umbrela deschisa la uscat, ci ar trebui sa o strangi si sa o asezi in suportul destinat umbrelelor. Cum este de inteles, orice institutie ar trebui sa detina un astfel de suport, din respect pentru persoanele care ii trec pragul.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită

17. Eticheta si bun-simt: Renunta la sacosele de plastic!

Nu sunt deloc elegante, in plus in acest mod vei afisa nu doar un respect de sine ci si respect pentru mediul inconjurator, sufocat de tonele de deseuri de plastic. Alege in schimb sacose de panza sau de rafie si foloseste-le doar pentru a merge la supermarket.

18. Eticheta si bun-simt: Nu vorbi la telefon in mijloacele de transport in comun sau in taxi!

Nu e nimic mai neplacut decat atunci cand cineva tine neaparat ca noi sa auzim conversatia sa indelungata, din care ii poti intelege toata viata. Ii respecti pe toti pasagerii unui mijloc de transport in comun atunci cand nu ii obligi sa iti asculte problemele personale.

19. Eticheta si bun-simt: Da-ti telefonul pe silentios sau si mai bine, inchide-l atunci cand esti la un spectacol, la film sau la alt eveniment.

20. Eticheta si bun-simt: Stationeaza pe dreapta scarilor rulante. Partea stanga este rezervata persoanelor grabite.

21. Eticheta si bun-simt: Strange in urma catelului scos la plimbare.

Din pacate, aceasta regula de bun-simt nu prea este cunoscuta in Romania, motiv pentru care trotuarele, aleile din parc si dintre blocuri sunt pline de…


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri