O strigam si o numim in multe feluri, insa numai pe numele ei adevarat nu: paranoia, baliverna inventata de sexul slab, exagerare, isterie temporara de femeie nefericita, senzatia pe care o ai cand ceasul biologic te prinde din urma si te strange rau de tot cu usa, disperare sau "de ce altii, si nu eu". Puteti sa-i spuneti cum doriti, insa eu prefer sa-i spun pe numele ei de botez: teama de 30. De doua cifre, rotunde amandoua, care impreuna, dau o varsta si mai rotunda in fata careia ma inclin nu din veneratie, ci de frica.

Mai apoi, tot in aceasta perioada de 10 ani trebuie sa-ti finalizezi studiile, eventual un masterat sau un doctorat magna cum laude. Trebuie sa te asiguri ca ai un viitor stabil si ti-ai cladit cat de cat o cariera stabila intr-un domeniu care te incanta din mai multe puncte de vedere, dar mai ales din perspectiva financiara. Si da, in principal si din pura pasiune. Aaa.... si pentru ca te respecti suficient de mult ca sa nu fi nevoit sa suporti mitocania celor din mijloacele de transport in comun, o masina ok (adica brand strain neaparat) trebuie neaparat sa se odihneasca noaptea parcata in fata casei sau si mai bine, in garaj. Asa in cazul in care ai reusit sa-ti cumperi casa.

Si toate acestea, trebuie sa le faci asta in timp ce cresti copilul barbatului pe care il iubesti, dupa care, peste alti cativa ani, trebuie sa-ti permiti efortul financiar de a-l lasa sa creasca pe mainile sigure si experimentate ale unei bone, in timp ce tu te duci frumos la serviciu si iti reiei cariera din punctul de unde ai lasat-o. Abia dupa ce vei fi facut toate acestea, se spune ca esti un om implinit si cu succes la 30 de ani”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Poate voua vi se pare putin lucru, insa mie nu... Stiu ca bilantul succesului si al sentimentului de implinire se masoara personal, in functie de propriile visuri si aspiratii, insa stau si ma gandesc acum... daca la 30 de ani stai in continuare cu chirie, daca esti singura, daca nu te-ai casatorit inca sau din variate motive nu te simti pregatita sa faci acest pas, daca sotul tau considera ca este prea devreme pentru un copil, daca, daca... Ce faci atunci? Te zbati si mai inversunat decat inainte doar, doar o sa tii pasul cu ceilalti sau te consolezi cu resemnarea si te resemnezi mintindu-te ca ceea ce isi doresc altii nu este si ceea ce iti doresti si tu? Ce faci daca nu mai stii cum sa scapi de sentimentul de gol, de neimplinire si de pustiu? Pana la ce varsta sa il duci sau la ce varsta e momentul potrivit sa scapi de el? Ce sa faci daca unele lucruri, precum iubirea, nu tin neaparat de tine si fac suma a zeci de intersectari de soarta, ocazii, sanse si nesanse, dar in dreptul tau e trasat de ceva vreme incoace un minus?..

Frica de 30? E prea adevarata ca sa fie falsa. Reala si prea aproape ca sa nu ma lupt cu ea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri