5 Decembrie 2016 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Descoperiti cateva dintre cele mai interesante citate si ganduri apartinandu-i lui Octavian Paler, acest mare om de cultura roman!

Despre Octavian Paler

Născut la 2 iulie 1926, la Lisa, Județul Brașov, Octavian Paler a fost scriitor, jurnalist și om politic. A urmați studiile la Liceul Spiru Haret din București, însă în vara anului 1944, cu doar o săptămână înainte de a absolvi clasa a VII-a, a fost nevoit să părăsească școala din cauza unor conflicte cu unchiul său, care era și directorul școlii lui Spiru Haret – George Șerban. Octavian Paler a trecut la Liceul Radu Negru din Făgăraș , unde a studiat literatura pentru examenul final. A absolvit în 1945 cu magna cum laude și rezultate deosebite în filozofie, latină și greacă .

Mai departe a studiat Filosofie și Drept la Universitatea din București .

Capodoperă literară lăsată moștenire generațiilor următoare de Octavian Paler este de neprețuit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iti vor da de gândit: 44 de citate excepționale de Octavian Paler! Horoscopul dragostei în anul 2023 pentru zodia Gemeni: iubirea îți aduce noroc și îți deschide calea spre succes și împlinire MODIVO pentru ocazii speciale

Descoperiți câteva dintre cele mai interesante citate și gânduri aparținându-i lui Octavian Paler, acest mare om de cultură român. Octavian Paler,

scriitor, jurnalist și om politic, a trăit între anii 1926-2007, iar activitatea sa literară a fost una bogată și apreciată.

Octavian Paler: 44 de citate profunde, care te vor pune pe gânduri

Octavian Paler citate despre iubire - 1. “Bărbații nu pricep decât foarte rar că femeia este o ființă curioasă. Nu-i place să fie sclavă decât dacă își leagă singură lanțurile. Dacă altcineva vrea s-o lege cu de-a sila, se revoltă, suferă sau se ofilește. Nu se poate simți fericită în robie decât dacă a vrut.”

Citate de Octavian Paler - 2. “În fond, cultura este sau ar trebui să fie o anumită formă de a iubi lumea și de a spera.”

Cele mai frumoase citate despre femeile puternice Fitboxing, sau cum să iți tonifici musculatura în doar opt săptămâni Cum îți alegi o mașină care să te reprezinte? Sfaturi, idei și la ce să fii atent

Citate de Octavian Paler - 3. “Dacă poți să iei pe cineva de mâna, să-l îmbrățișezi sau doar să-l bați pe umăr… Bucură-te, niciodată nu te vei simți singur.”

Citate de Octavian Paler - 4. “Acesta e omul, domnilor. Rezistă la multe, dar câteodată îl doboară golul din jur.”

Citate de Octavian Paler - 5. “Mai mult decât de Dumnezeu, mă tem de absența lui Dumnezeu.”

Citate de Octavian Paler - 6. “Sunt drumuri ce ne caută de mult și-ajung la noi când suntem plecați în căutarea lor pe alte drumuri.”

Citate de Octavian Paler - 7. “Imaginația este ca sexualitatea. Ne reprezintă, fără să fim stăpâni pe ea.”

Citate de Octavian Paler - 8. “Lacătele din noi se deschid cu o lacrimă.”

Sfaturi și trucuri care îți pot îmbunătăți aspectul machiajului Rugăciuni de dimineață: vorbele și gândurile care îți aduc binecuvântarea în viață Dr. Tarek Nazer îți spune tot ce trebuie să știi despre sporturile de iarnă și eventualele accidentări la schi

Citate de Octavian Paler - 9. “Omul are iluzia că vorbește cu lumea întreagă la calculator. El e de fapt singur.”

Citate de Octavian Paler - 10. “Nu disprețui niciodată lucrurile mici. O lumânare poate face oricând ceea ce nu poate face soarele niciodată; să lumineze în întuneric.”

Citate de Octavian Paler - 11. “Când aveam posibilitatea să-mi îndeplinesc visul, mi-am dat seama că și pasiunile îmbătrânesc.”

Citate de Octavian Paler - 12. “Noi astăzi suntem o țară de oameni singuri. Atât de singuri, încât nici nefericiții nu sunt solidari între ei.”

Citate de Octavian Paler - 13. “Nu pot să închid ușa și să nu mai știu ce se petrece în stradă, dincolo de ea.”

Maria Daud - “MoonGlow a crescut frumos, a crescut organic și prin educație” Acatistul Sfântului Mina: ce spune acesta și câte zile se citește + Rugăciune către Sfântul Mina Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

Citate de Octavian Paler - 14. “Să nu crezi că poți stabili cursul iubirii. Dacă te consideră vrednic, îți va îndrepta ea cursul.”

Citate de Octavian Paler - 15. “Oamenii îți iartă multe, dar nu-ți iartă când le arăți cu degetul lașitatea.

Citate de Octavian Paler - 16. “Numai o mare nenorocire ne poate arăta cât de mărunte sunt nemulțumirile “insuportabile".

Citate de Octavian Paler - 17. “Singurătatea nu e o victorie înaintea celorlalți, ci e de fapt un naufragiu personal.”

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>

Foto homepage: Sergey Nivens / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri