Iata care sunt cinci dintre activitatile care iti rapesc prea mult timp si solutiile pentru ele:

Femeile moderne au o multime de responsabilitati intre care trebuie sa se imparta zilnic. Intre job-ul full-time si treburile casnice, ramane foarte putin timp liber, insa este foarte important sa gasesti timp pentru tine. „Asupra femeilor se pune foarte multa presiune: sa fie mame, fiice, sotii, bune profesioniste. Toate aceste roluri combinate ne fac sa uitam sa avem grija de noi”, atrage atentia Randy Kamen Gredinger, psiholog life-coach, intr-un articol pe webmd.com.

Este esential sa faci o analiza a tuturor indatoririlor tale si sa observi care sunt cele care iti consuma timp in mod inutil. Iata care sunt cinci dintre activitatile care iti rapesc prea mult timp si solutiile pentru ele:

1. Platirea facturilor

Una dintre cele mai consumatoare de timp activitati este platirea facturilor si orice vizita la banca pentru diverse operatiuni. Drumul pana acolo, asteptatul la coada, procesarea informatiilor – toate acestea consuma timp pe care tu ai putea sa-l utilizezi in zeci de alte feluri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Internet banking-ul este o solutie pentru a evita aceste neplaceri si pe cat este de rapida, pe atat este de usor de utilizat. Pe acest site vei gasi mai multe optiuni de internet banking, inclusiv pentru telefonul mobil, asa incat sa poti sa platesti facturile oriunde si oricand. Nu mai depinzi nici de programul unei banci, pentru ca poti plati la orice ora, iar serviciul pentru plata facturilor este gratuit. Tot cu ajutorul lui poti sa transferi bani in alte conturi, fara sa mai mergi la banca.

2. Cumparaturile

Desi se spune ca shoppingul este o pasiune pentru femei, trebuie sa recunoastem ca uneori el este o adevarata corvoada, mai ales cand vine vorba despre produse pentru casa. Zeci de minute se pierd cu drumul pana la mall sau la hipermarket, cu umblatul din magazin in magazin si asteptatul la casa, si asta daca nu punem la socoteala si minutele pierdute in cazul in care alte vitrine ne mai fac cu ochiul.

Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Pentru a evita tot acest timp pierdut, poti comanda online aproape orice produs de care ai nevoie – de la alimente pana la mobila. Totul se desfasoara mult mai rapid si ai avantajul ca poti compara preturile cu usurinta, asa incat sa gasesti cea mai buna oferta.

3. Treburile casnice

O analiza citata de dailyworth.com a evidentiat faptul ca femeile petrec o ora si 31 de minute in fiecare zi facand diverse treburi casnice si 48 de minute pregatind mancare. Poti sa scurtezi timpul petrecut in bucatarie sau cu alte activitati de acest fel, folosind electrocasnicele de ultima generatie.

Masina de spalat vase sau robotul de bucatarie te vor ajuta sa termini mai repede toate aceste treburi. Electrocasnicele sunt concepute special pentru a-ti usura viata, asa ca nu exista niciun motiv pentru care sa nu le folosesti cu incredere in casa ta.

8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

4. Site-urile de socializare

Site-urile de socializare ne acapareaza o multime din timp fara ca noi sa realizam macar acest lucru. Desi este privita ca o activitate de destinere, navigatul pe aceste site-uri iti consuma adesea timp pe care ai putea sa-l dedici altor activitati. Nu militam pentru evitarea totala a acestor site-uri, deoarece sunt foarte utile din multe puncte de vedere, insa o solutie eficienta este sa iti limitezi tu singura timpul petrecut dand scroll printre postari.

Stabileste-ti care este timpul pe care vrei sa-l dedici acestei activitati ca sa nu te pierzi in zecile de postari si timpul sa se scurga fara sa-l umpli in mod util.

5. Vorbitul la telefon

Un studiu citat de Mediafax arata ca o persoana atinge ecranul telefonului de peste 5.000 de ori pe zi si petrece 225 de minute in conversatii telefonice. Asta se traduce si in foarte mult timp pierdut. Este deja proverbial obiceiul nostru, al femeilor, de a petrece ore intregi vorbind cu prietenele la telefon, insa adevarul este ca la finalul conversatiilor adesea ramanem surprinse de durata apelului.

Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Leagăn pentru toată copilăria

Este mai util sa discuti prin sms-uri sau mesaje pe site-uri de socializare, in acest fel vei economisi mai mult timp fara sa-ti neglijezi prietenele.


Tie ce activitati iti rapesc cel mai mult timp?


Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri